Samen zeep maken

Samen met je buren zeep maken. Klinkt dit als muziek in je oren, maar weet je niet hoe eraan moet beginnen? Wij zetten je alvast op de goede weg!
  • Plan de activiteit: Kies een datum en tijd die goed uitkomt voor jou en je buren. Zorg dat er voldoende ruimte is om een tafel te plaatsen en dat er genoeg stoelen zijn om comfortabel te zitten. Dit kan op een brede stoep, in iemands voortuin of in een buurthuis. 

  • Maak promotie: Maak promotie voor de activiteit door flyers te verspreiden in de buurt of via sociale media. Spreek mensen ook zeker persoonlijk aan!  Vergeet niet om de datum, tijd en locatie van de activiteit te vermelden. Je kunt ook aangeven welke ingrediënten en materialen er nodig zijn en hoeveel het eventueel zou kosten om deel te nemen.

  • Verzamel materiaal: Verzamel alle benodigdheden om zeep te maken, zoals glycerine, etherische oliën, kleurstoffen en malvormen. Zorg ook voor beschermende handschoenen, schorten en veiligheidsbrillen om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

  • Bereid de ingrediënten voor: Meet de juiste hoeveelheden af ​​van de ingrediënten en leg ze klaar op de tafel voordat de deelnemers arriveren.

  • Leid de activiteit: Wanneer de deelnemers arriveren, kun je beginnen met het uitleggen van het zeepmaakproces en hen stap voor stap begeleiden tijdens het maken van hun eigen zeep. Wees geduldig en beantwoord alle vragen die de deelnemers hebben.

  • Ruim op: Zorg ervoor dat je alle resterende ingrediënten en materialen netjes opruimt en schoonmaakt. Bedank je buren voor hun deelname en laat hen hun eigen gemaakte zeep meenemen.

Als je zeep maakt, maak je gebruik van gevaarlijke stoffen. Maar het internet zet je graag op weg om andere schoonheidsproducten te maken met enkel natuurlijke producten. Probeer uit, experimenteer en geniet ervan!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht