Plantenstekjes uitdelen

Met het uitdelen van plantenstekjes kan je je liefde voor planten delen en een ander gelukkig maken! Hieronder vind je een stappenplan om plantenstekjes uit te delen:

Stap 1: Selecteer de planten en maak stekjes

Kies planten uit die gemakkelijk te vermeerderen zijn en maak stekjes van deze planten. Dit kun je doen door een stukje van de plant af te knippen, bij voorkeur met een schone, scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de stekjes voldoende blad hebben en dat ze in een klein potje of glas met water kunnen worden gezet. Makkelijke planten om te stekken zijn: graslelie, vaderplant, Chinees lantaarnplantje, gatenplant, epipremnum …

Stap 2: Bereid de stekjes voor

Zodra de stekjes in het water staan, laat ze dan enkele dagen of weken groeien totdat er nieuwe wortels ontstaan. Vergeet niet om het water regelmatig te verversen.

Stap 3: Deel de plantenstekjes uit

Pak je  stekjes in en geef je ze persoonlijk aan de ontvanger of leg je ze voor de deur van de ontvanger neer. Voeg eventueel een kaartje of briefje toe met informatie over de plant en hoe deze het beste kan worden verzorgd.

Stap 4: Geniet van je nieuwe plantenfamilie

Zodra je plantenstekjes hebt uitgedeeld, kun je genieten van je nieuwe plantenfamilie. Houd contact met de ontvangers en vraag ze hoe de planten het doen en of ze nog vragen hebben over de verzorging van de planten.