Ontwerp een buurtvlag

Een buurtvlag gemaakt van recupmateriaal is een geweldig project om de banden met je buren te versterken en tegelijkertijd iets moois te creëren voor de buurt.

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om te beginnen:

  • Praat met je buren: praat met je buren en informeer hen over het idee om een buurtvlag te ontwerpen en maken van recupmateriaal. Vraag of ze geïnteresseerd zijn om deel te nemen en of ze ideeën hebben voor het ontwerp.

  • Verzamel recupmateriaal: verzamel zoveel mogelijk recupmateriaal zoals stoffen, papier, touw, plastic, enz. Dit kan onder andere oude kleding, gordijnen, tafelkleden, plastic tassen, kranten en tijdschriften zijn. Dit materiaal kan later worden gebruikt om de buurtvlag te maken.

  • Ontwerp de vlag: maak een ontwerp voor de buurtvlag. Dit kan een gemeenschappelijk project zijn waarbij de buren ideeën inbrengen. Houd het ontwerp eenvoudig en gebruik kleuren die passen bij de buurt.

  • Plan de details: plan de details van het project, zoals de datum en tijd waarop het zal plaatsvinden en welke benodigdheden je nodig hebt om de vlag te maken. Maak ook afspraken over wie welke taken op zich neemt.

  • Organiseer de werkplaats: organiseer een werkplaats waar de buurtvlag gemaakt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld in een gemeenschappelijke ruimte of in de tuin van iemand die meedoet aan het project.

  • Maak een uitnodiging: maak een uitnodiging voor je buren met alle details van het project, zoals de datum, tijd en locatie. Geef aan dat het project gratis is voor de buren en vraag hen om zich aan te melden als ze willen deelnemen.

  • Maak de vlag: samen met je buren kun je de vlag maken. Dit kan een leuke en gezellige activiteit zijn waarbij iedereen kan helpen met het knippen, naaien en versieren van de vlag.

  • Toon de vlag: als de buurtvlag klaar is, hang deze dan op een prominente plek in de buurt zodat iedereen kan zien hoe mooi het is geworden. Het resultaat zal een prachtige herinnering zijn aan de buurt en de mensen die er wonen.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht