Minibib aan jouw gevel

Een minibibliotheek aan je gevel is een geweldige manier om boeken te delen met je gemeenschap. Hieronder vind je een stappenplan om een minibibliotheek aan je gevel te maken:

Stap 1: Onderzoek lokale regels en voorschriften

Voordat je begint, is het belangrijk om de lokale regels en voorschriften te onderzoeken om te zorgen dat je minibibliotheek voldoet aan de voorschriften en veiligheidsnormen. Neem contact op met je gemeente om te informeren. 

Stap 2: Maak een plan en verzamel materialen

Bepaal de grootte en stijl van je minibibliotheek. Overweeg de materialen die je wilt gebruiken, zoals hout, plexiglas of metalen planken. Je kunt ook decoratieve elementen toevoegen, zoals verf of belettering. Verzamel vervolgens alle benodigde materialen om je plan uit te voeren.

Stap 3: Bouw de minibibliotheek

Volg je plan en bouw je minibibliotheek. Als je niet vertrouwd bent met het bouwen van dingen, overweeg dan om hulp te vragen aan een vriend of buurman die handig is. Zorg ervoor dat de minibibliotheek goed vastzit aan de gevel en dat de planken stevig zijn om het gewicht van de boeken te dragen.

Stap 4: Plaats de minibibliotheek

Zodra je minibibliotheek klaar is, plaats je deze op een goed zichtbare locatie aan je gevel, bijvoorbeeld langs het trottoir of dichtbij de voordeur. Zorg ervoor dat de minibibliotheek gemakkelijk toegankelijk is voor mensen die langslopen.

Stap 5: Vul de minibibliotheek met boeken

De volgende stap is om je minibibliotheek te vullen met boeken. Kies een selectie van boeken die je wilt delen, van romans tot non-fictie en kinderboeken. Het is een goed idee om de boeken regelmatig te controleren op schade of versleten covers en ze indien nodig te vervangen.

Stap 6: Deel de minibibliotheek met je buurt

Verspreid het woord over je minibibliotheek aan je buren en vrienden. Plaats een bordje of flyer bij de minibibliotheek om mensen te informeren over de aanwezigheid en het doel van de minibibliotheek. Zo kunnen meer mensen van de minibibliotheek gebruik maken en de leesgemeenschap in jouw omgeving versterken.


Meer info? https://dagvandeminibieb.nl/