Maak een fietstocht

Een fietstocht is een geweldige manier om je buren te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen!

Hier zijn een aantal tips om je te helpen bij het organiseren van een succesvolle fietstocht:

  • Bepaal de route: Kies een mooie route die voor iedereen toegankelijk is en die geschikt is voor fietsers van verschillende niveaus. Overweeg ook om te stoppen bij enkele interessante plekken onderweg, zoals een park of een café.

  • Leg een moment vast: Kies een datum en tijd waarop de meeste mensen beschikbaar zijn en zorg ervoor dat je het evenement ruim van tevoren aankondigt. Stuur bijvoorbeeld een uitnodiging via e-mail, WhatsApp of maak een Facebook-evenement aan.

  • Maak gebruik van sociale media: Als je nieuwe mensen wilt leren kennen, maak dan gebruik van sociale media om het evenement te promoten. Plaats bijvoorbeeld een bericht in een lokale Facebookgroep of op de buurt-app.

  • Vergeet de veiligheid niet: Zorg ervoor dat iedereen veilig kan fietsen en geef instructies voor onderweg. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een helm, het gebruiken van handsignalen en het volgen van de verkeersregels.

  • Plan een leuke activiteit: Na afloop van de fietstocht kun je een leuke activiteit plannen, zoals samen een drankje doen op een terras of een picknick in het park. Dit is een geweldige manier om de dag af te sluiten en elkaar beter te leren kennen.

Onthoud dat het belangrijkste doel is om plezier te hebben en nieuwe mensen te leren kennen. Maak er dus een leuke dag van en geniet van elkaars gezelschap!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht