Lievelingswoord

Toon jouw lievelingswoord op het raam

Wat is jouw lievelingswoord? 

Is het een woord dat het een verandering teweeg heeft gebracht? Een mooie herinnering? nostalgie? Of geeft het net energie? 

Door je lievelingswoord te delen op je raam laat je andere buren er mee over nadenken. Voor je het weet hebben jullie een woordenboek aan lievelingswoorden in de straat!

Hoe pak je het schrijven van een lievelingswoord aan?

  • Verzamel je benodigdheden: krijtstift (te koop bij bv. AVA), raamreiniger, keukenpapier, een liniaal of meetlint en eventueel sjablonen of een potlood voor het markeren van de letters.

  • Maak het raam schoon: reinig het raam met een raamreiniger en droog het af met keukenpapier. Het is belangrijk dat het raam volledig schoon en droog is voordat je begint met schrijven, zodat de krijtstift goed hecht.

  • Kies je lievelingswoord: Kies het woord dat je op het raam wilt schrijven. Overweeg om sjablonen te gebruiken of om het woord vooraf met een potlood op het raam te markeren, zodat je een richtlijn hebt om te volgen bij het schrijven. Maar vertrouw gerust op je eigen kunnen en schrijf vol vertrouwen je woord met krijtstift op. Je kunt verschillende kleuren krijtstiften gebruiken om het woord te accentueren.

  • Versier het raam: Voeg extra versieringen toe aan het raam om het er leuker uit te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld bloemen, sterren of andere tekeningen toevoegen.

  • Moedig je buren aan: Als je buren hetzelfde willen doen, nodig ze dan uit om hetzelfde te doen. Het kan een leuke manier zijn om je gemeenschap op te vrolijken en meer kleur toe te voegen aan de buurt.

  • Verwijder de krijtstift: Als je klaar bent om het woord te verwijderen, kun je het met een vochtige doek of raamreiniger verwijderen. Het kan zijn dat je het een paar keer moet afvegen om alles weg te krijgen.

Veel plezier met het lievelingswoord!