Kledingruil

Een kledingruil kan een leuke en duurzame manier zijn om nieuwe kleding te verkrijgen zonder geld uit te geven en tegelijkertijd je oude kleding te recyclen. Hieronder vind je enkele stappen om een succesvolle kledingruil te organiseren:

1. Plan de kledingruil: Kies een geschikte moment en locatie voor de kledingruil. 

2. Nodig vrienden, familieleden, buren en collega's uit. Zorg ervoor dat je voldoende mensen uitnodigt, zodat er genoeg kleding is om uit te kiezen.

3. Stel regels op: Het is belangrijk om regels op te stellen, zodat de ruil soepel verloopt. Bijvoorbeeld: elke deelnemer mag slechts een beperkt aantal kledingstukken inbrengen, de kleding moet schoon en in goede staat zijn, enzovoort.

4. Nodig deelnemers uit om kleding mee te nemen: Vraag de deelnemers om kledingstukken mee te nemen die ze niet langer dragen, maar die nog steeds in goede staat zijn. Het is handig om vooraf af te spreken welke soort kledingstukken worden geaccepteerd (zoals alleen dameskleding).

5. Sorteer de kleding: Sorteer de kleding op maat en type. Je kunt bijvoorbeeld aparte stapels maken voor shirts, broeken, jurken, enzovoort.

6. Laat de deelnemers winkelen: Geef de deelnemers voldoende tijd om door de kleding te bladeren en te kiezen wat ze willen. Zorg ervoor dat er genoeg spiegels beschikbaar zijn, zodat de deelnemers kunnen zien hoe de kleding staat.

7. Ruim op: Als de kledingruil voorbij is, laat dan de deelnemers de kledingstukken die ze niet willen hebben weer meenemen en zorg ervoor dat alle overgebleven kleding wordt gedoneerd of gerecycled.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht