Hondenwandeling

Maak een wandeling met de viervoeters in de buurt.

Een hondenwandeling organiseren is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen met honden te genieten van een gezellige tijd in de buitenlucht. Hier is een stappenplan om je op weg te helpen:

  • Kies een locatie: Zoek een geschikte locatie voor de hondenwandeling en de hondenwei, bijvoorbeeld een park of bos in de buurt. Zorg ervoor dat de locatie veilig is voor honden en dat het is toegestaan om honden mee te nemen. 

  • Maak promotie: Maak flyers en posters om de hondenwandeling te promoten en hang deze op in de buurt. Maak ook gebruik van sociale media om het evenement aan te kondigen en nodig geïnteresseerden persoonlijk uit om deel te nemen.

  • Plan de wandeling: Plan de route voor de wandeling en zorg dat deze geschikt is voor honden van verschillende groottes en niveaus. Plan ook pauzes in tijdens de wandeling om honden en eigenaren de gelegenheid te geven om uit te rusten en te socializen.

  • Zorg voor faciliteiten: Zorg voor faciliteiten zoals waterbakken en afvalbakken voor de honden. 

  • Ontvang de deelnemers: Ontvang de deelnemers bij de startlocatie en geef hen informatie over de route en de hondwei. Zorg ervoor dat alle honden aangelijnd zijn bij de start en dat de eigenaren de regels en veiligheidsvoorschriften begrijpen.

  • Wandeling afronden: Rond de wandeling af op de hondenwei. Geef de honden de gelegenheid om te spelen en socializen terwijl de eigenaren kunnen ontspannen en van elkaars gezelschap kunnen genieten.

  • Bedank iedereen: Bedank de deelnemers voor hun deelname.

Hopelijk helpt dit stappenplan je bij het organiseren van een leuke en veilige hondenwandeling en een gezellig samenzijn in de hondwei!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht