Buurtdrink

Kom samen voor een buurtdrink!

Misschien droom je er al lang van? Of heb je al met enkele buren vage plannen gemaakt. Maar nu geven we je graag dat extra duwtje in de rug: kom samen voor een buurtdrink! Het is een geweldige manier om de banden met je buren te versterken en om nieuwe mensen te ontmoeten in je buurt. 

Hoe pak je dit nu aan? Wij geven je graag enkele stappen mee:

  • Informeer je buren: praat met je buren en informeer hen over je idee om een buurtdrink te organiseren. Vraag of ze geïnteresseerd zijn om deel te nemen en wat voor hen een goed moment zou zijn. Zorg ervoor dat je alle buren bereikt, bijvoorbeeld door een uitnodiging in de brievenbus te steken.

  • Kies een locatie: kies een locatie waar je de buurtdrink kunt organiseren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de straat, een pleintje, je eigen tuin, een park in de buurt, een gemeenschappelijke ruimte in het appartementencomplex of een café in de buurt.

  • Plan de details: plan de details van de buurtdrink, zoals de drankjes en hapjes die je wilt aanbieden, de decoraties die je wilt gebruiken, en eventuele activiteiten of spellen die je wilt organiseren. Houd hierbij rekening met de voorkeuren van je buren en eventuele dieetwensen of allergieën.

  • Maak een uitnodiging: maak een uitnodiging met alle details van de buurtdrink, zoals de datum, tijd, locatie, en wat er te verwachten valt. Geef aan of je verwacht dat mensen iets meebrengen, zoals een hapje of drankje.

  • Stuur de uitnodiging: stuur de uitnodiging naar je buren via de mail, whatsapp of hang hem aan de deur. Zorg ervoor dat je alle buren bereikt en geef aan dat ze kunnen laten weten of ze wel of niet kunnen komen.

  • Maak het gezellig: zorg ervoor dat de locatie gezellig is en creëer een ontspannen sfeer. Zet bijvoorbeeld wat kaarsen neer, speel wat muziek en maak ruimte voor mensen om te zitten en te praten.

  • Genieten! Geniet van de avond en maak kennis met je buren! Hopelijk is het een gezellige avond waarin jullie elkaar beter leren kennen en kunnen genieten van elkaars gezelschap.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht