Bloempotten verven

Zet je bloempot in de verf

Kan jullie straat wel een kleurrijke boost gebruiken? Wij hebben een plan! Beschilder of versier bloempotten en plant daar  verse plantjes in. Instant geluk is verzekerd!

Wij leggen je uit hoe je bloempotten het best kan beschilderen. Je kan dat samen organiseren met je buren! Veel plezier. 


Stap 1: Kies je pot en verf

Kies een bloempot die je wilt versieren en verzamel verf in de kleuren die je mooi vindt. Je kunt ook verschillende kleuren gebruiken voor een kleurrijk effect. Kijk eens rond voor restjes verf voor je nieuwe aankoopt. 

Stap 2: Maak de pot schoon en droog

Maak de pot schoon en droog voordat je begint met schilderen. Gebruik een vochtige doek om het stof en vuil te verwijderen.

Stap 3: Bedenk een ontwerp

Bedenk een ontwerp voor je bloempot. Je kunt bijvoorbeeld stippen, strepen, patronen, of zelfs een afbeelding schilderen.

Stap 4: Breng de eerste laag verf aan

Breng de eerste laag verf aan op de pot. Laat de verf drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.

Stap 5: Voeg je ontwerp toe

Breng je ontwerp aan op de pot met een penseel of schilders tape om strakke lijnen te maken. Laat de verf drogen.

Stap 6: Breng een beschermende laag aan

Breng een beschermende laag aan over de verf om de pot te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Laat de laag drogen voordat je de pot weer gebruikt.

Je kunt ook verschillende technieken gebruiken, zoals marmeren, stempelen of het aanbrengen van glitter of metallic verf, om je bloempot nog unieker te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets kleurig van. 

Zit je zonder inspiratie? Dan is het internet je beste vriend. 

Veel plezier!

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht