100 woorden - gedicht

Schrijf een gedicht van 100 woorden

Samen met je buren buurtdichter worden? Dat kan. Geef aan de hand van een kettinggedicht een poëtische weergave van je buurt. Je kan op 100in1Day Belgium de verzen op de ramen schrijven met krijtstift, zo kan iedereen meegenieten.

Kies een onderwerp

Kies een onderwerp waarover jij en je buren willen schrijven. Het kan iets zijn dat jullie allemaal gemeen hebben, zoals de buurt waarin jullie wonen, of iets waar jullie allemaal gepassioneerd over zijn, zoals kunst, natuur of literatuur.

Schrijf de eerste regel

Begin met het schrijven van de eerste regel van het gedicht. Laat je inspireren door het gekozen onderwerp en probeer een krachtige en betekenisvolle zin te bedenken die anderen zal uitdagen om de volgende regel te schrijven.

Geef het stokje door

Geef het stokje door aan je buurman of buurvrouw en vraag hem/haar om de volgende regel te schrijven. Zorg ervoor dat ze de eerste regel van het gedicht zien voordat ze beginnen te schrijven, zodat ze kunnen voortbouwen op hetzelfde onderwerp.

Blijf doorgaan

Ga door met het doorgeven van het stokje aan elke buurman of buurvrouw totdat je 100 woorden hebt bereikt. Probeer te zorgen voor een vloeiend verloop van de regels, zodat het gedicht samenhangend is en als één geheel klinkt.

Werk het gedicht af

Wanneer jullie allemaal klaar zijn, lees het gedicht dan samen en werk het af. Je kunt regels herschrijven of veranderen om het geheel beter te laten klinken.

Deel het gedicht

Deel het gedicht met andere buren en vrienden in de buurt. Misschien kun je het ophangen in de buurt? Of op de ramen schrijven met krijtstift?  Of op sociale media plaatsen om anderen te inspireren.

Bekijk alle acties

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk hier het volledige overzicht met alle acties voor 100in1Day Belgium.

Terug naar het overzicht