Panels & Lezing
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

09 December 17:00 - 18:30

Koop hier je Festivalpas

Zorg in de kunst- en cultuursector

Panelgesprek door RektoVerso
In het vierde printnummer van rekto:verso zoomen we in op ‘zorg’ - een veelbesproken concept dat ook in de kunst- en cultuursector onder het vergrootglas ligt.


Yousra Benfquih en Virginie Platteau schreven allebei een bijdrage en gaan in gesprek met elkaar over de vraag wat zorg is en wat het zou kunnen zijn.

Zorg wordt steeds meer als een individuele verantwoordelijkheid opgevat: ‘Zorg voor jezelf, zodat je zo rendabel mogelijk bent’. Maar je kan dit idee van zorg ook gericht omkeren, zoals Audre Lorde doet wanneer ze schrijft dat zelfzorg ‘niet neerkomt op zelfgenoegzaamheid, maar op zelfbescherming en een daad van politiek oorlogsvoering is’. Hoe kan zorg ook weer een gemeenschappelijke daad worden? Hoe kunnen we zorg dragen voor elkaar in de mini-maatschappij waar een artistiek proces zich voltrekt en in de maatschappij als geheel?


Het gesprek wordt gemodereerd door Warda El-Kaddouri, die redacteur is bij rekto:verso. Ook de collega-redacteuren Mara Matthyssen en Zeynep Kubat komen aan het woord en geven een blikje achter de schermen van de samenstelling van het nummer.

Samira Saleh verzorgt literaire intermezzos.

Panel

  • Yousra Benfquih (juriste en spoken word artiest)

  • Virginie Platteau (cultuurjournaliste)

Moderator: Warda El-Kaddouri (literatuurwetenschapper en journalist)

Met literaire interventies van Samira Saleh


Schrijf je hier in

Meer Festival van de Gelijkheid!