Panels & Lezing
Locatie

Triodos Bank

Datum & Tijd

14 december 13:30 - 15:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Zo veel te verliezen

over biodiversiteit - i.s.m. Triodos Bank

In Vlaanderen is 1 op 3 van de gekende soorten bedreigd. Willen we onherstelbare schade voorkomen, dan moet er in dit decennium heel snel iets veranderen. Daarna is het te laat.  

Maar biodiversiteitsverlies is meer dan ongrijpbare getallen. Het is bijna geen mussen meer horen kwetteren in de stad, nauwelijks een insect horen zoemen als je langs een veld stapt. Wat dreigen we te verliezen als we niet nu in actie schieten voor biodiversiteit – en hoe kan die actie eruit zien?

Dit panelgesprek wordt gemodereerd door Janne Jooris.

Voor het programma van Triodos Bank mag je rechtstreeks naar WATT The Firms (Nieuwewandeling 62) gaan, je hoeft hiervoor niet eerst langs De Vooruit te passeren.

Tine Hens

Tine Hens is historica en werkt als zelfstandig journaliste voor onder andere MO*, Knack en Apache. Ze schrijft vooral over de klimaat- en biodiversiteitscrisis en de ecologische transitie waar we voor staan. Eerder verschenen van haar Het klein verzet (EPO, 2015), een tocht door Europa naar hoe het anders kan, en Het is allemaal de schuld van de Chinezen! (EPO, 2021) over typische dooddoeners in klimaatgesprekken. In haar nieuwste boek, De wereld die we delen, (april 2022) vertelt ze het verhaal van de mens als deel van al het leven op deze planeet. 

Thomas Van Craen

Thomas Van Craen staat aan het hoofd van Triodos Bank België. Na een voornamelijk internationale carrière van twintig jaar, werd hij in 2015 directeur Business Banking op het hoofdkantoor van Triodos in Nederland. Een jaar later werd hij directeur van Triodos Bank België. Thomas Van Craen is van opleiding Burgerlijk ingenieur Werktuigkunde (KULeuven). Hij volgde daarna een Postgraduate International Finance aan de Solvay Business School (Brussel) en een Executive MBA-program aan de Vlerick Business School (Leuven & Gent).

An De Schrijver

An De Schrijver is docent natuurbeheer en natuurontwikkeling aan de opleiding groenmanagement van HOGENT, en tevens coördinator van verschillende onderzoeksprojecten over herstel en het belang van de biodiversiteit in natuurgebied, landbouwgebied en in (zorg)tuinen. 

Janne Jooris

Moderator Janne Jooris richtte samen met 5 andere mensen een vzw op: KlimaatContact. Ze organiseren workshops en leiden mensen op tot klimaatcoach.

Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!