Docu & Film
Locatie

Sphinx Cinema

Datum & Tijd

16 december 17:00 - 18:45

Info

ZAAL 3 • 90’ 
2022 • Nederland
Nederlands gesproken • geen ondertitels

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Wolf

Documentaire van Cees van Kempen

Na meer dan een eeuw lang uit de lage landen te zijn verdwenen, is ‘de grote boze wolf’ nu terug van weggeweest. Maar is hij wel zo groot en zo boos? Deze fascinerende natuurfilm neemt je mee doorheen het leven van de jonge wolf Scout en laat zien dat de wolf veel meer is dan een sprookjesachtig roofdier om bang voor te zijn.

‘Wolf’ brengt de terugkeer van het Europese roofdier bijzonder fraai in beeld. Natuurfilmer Cees van Kempen volgde bijna vier jaar lang verschillende wolvenfamilies, voornamelijk in Duitsland. Dat betekende vele uren zwaar labeur in bossen en velden om met camera’s en cameravallen de schuwe roofdieren voor de lens te krijgen. 

‘Wolf’ kiest bewust voor een wetenschappelijke benadering door de prachtige beelden aan te vullen met wetenswaardigheden over wolven en hun plek in het grotere ecosysteem. In het begin refereert de film aan het slechte imago dat de wolf lang had en soms nog steeds heeft. Maar verteller Dirk Draulans stelt de kijker snel gerust: 'Wolven zijn helemaal geen enge sprookjesdieren. Ik wil jullie het échte verhaal vertellen, het meest opzienbarende natuurverhaal van de Lage Landen'.

Meer Festival van de Gelijkheid!