Panels & Lezing
Locatie

Dansstudio

Datum & Tijd

16 december 18:30 - 20:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Wantrouwen in de media

Panel met o.a. Jago Kosolosky, Tania Nyanguile ...

Bijna één op de drie Vlamingen haakt af van de traditionele media. En elk jaar groeit dit getal. Sommigen keren zich helemaal van de media af, anderen starten dan weer hun eigen mediakanalen, omdat ze zich niet of nauwelijks gerepresenteerd zien in de kranten, op de radio en op televisie. Wat maakt dat sommige mensen traditionele nieuwsmedia niet meer raadplegen? Is er een verschil tussen nieuwsmijders en -wantrouwers? Moeten en kunnen we het vertrouwen in de media herstellen? 

Dit panelgesprek wordt gemodereerd door Yasmina El Messaoudi.

Ria Goris

Vanuit een achtergrond als journalist werd Ria Goris docent en onderzoeker aan de Erasmushogeschool Brussel. Ze onderzoekt momenteel het wantrouwen tegenover de traditionele nieuwsmedia en het afhaken ervan. Ria Goris voerde hierover 80 gesprekken met wantrouwers en afhakers. 

Jago Kosolosky

Jago Kosolosky is hoofdredacteur van MO*. Hij werkte eerder bij Knack en De Tijd en heeft uitgebreide journalistieke ervaring in binnen- en buitenland. Jago studeerde onder andere Internationale Politiek, Internationale Researchjournalistiek en Webdevelopment.

Tania Nyanguile

Tania Nyanguile is masterstudent psychologie en podcast-host bij Vulnera. Door gesprekken aan te gaan met willekeurige personen die zich kunnen vinden in bepaalde psychologische en sociale onderwerpen, heeft Vulnera als doel om representatie, empathie en perspectiefwisseling aan te moedigen. Tania hecht belang aan het aanmoedigen van kwetsbaarheid, representatie en diversiteit; om safe(r) spaces te creëren en ondersteunen. 

Tom Naegels

Tom Naegels (1975) is schrijver, columnist en journalist. Tussen 2011 en 2016 was hij de ombudsman van de krant De Standaard. Zijn meest recente werk is Nieuw België. Een migratiegeschiedenis (1944-1978). Momenteel werkt hij aan het tweede deel van deze geschiedenis van België als migratieland.

Yasmina El Messaoudi

Yasmina El Messaoudi is nieuwslezer bij de ochtendshow van MNM. Ze is auteur van ‘Straatkat’, een aangrijpend en openhartig boek over opgroeien tussen twee werelden.

Meer Festival van de Gelijkheid!