Docu & Film
Locatie

Sphinx Cinema

Datum & Tijd

14 december 14:00 - 15:45

Info

ZAAL 3 • 90’
Frankrijk • 2017
Frans gesproken • Nederlands ondertiteld

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Visages Villages

Documentaire van Agnès Varda en JR

Als regisseuse, fotografe en beeldend kunstenares is Agnès Varda een markante figuur in de Franse cinema. Samen met JR, een dromerige artiest balancerend op het kruispunt tussen fotografie en street art, vormt ze een hecht en gepassioneerd duo.

In 'Visages Villages' vertrekken ze samen op avontuur op de Franse wegen. Via toeval of langsheen reeds voorbereide projecten ontmoetten ze er andere mensen, naar wie ze luisterden, die ze fotografeerden, en soms afficheerden…

Visages Villages won de Oeil d’Or (Beste Documentaire) op het Filmfestival van Cannes in 2017 en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Documentaire in 2018.

Waarom is deze film op het Festival van de Gelijkheid te zien? 

Curieus vzw organiseerde samen met een lokale projectgroep en partners in Aalst, Ninove en Vilvoorde het Inside Out Project van kunstenaar JR. We maakten een publiek statement door een grote fotomuur te installeren met portretten van mensen uit de buurt. Thema’s als diversiteit en je thuis voelen in je wijk werden in de kijker gezet. Het project toont de kracht van gemeenschappen en zorgt op een heel toegankelijke manier voor verbinding. Vier de verschillen!

Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!