Extra
Locatie

Festivalparcours

Datum & Tijd

10 December 14:00 - 17:00

Verwonderende Voetschrapers

Mini-taferelen in de gevels

Elke Lemmens van Hausgemacht en radio- en podcastmaakster Anke Van Meer gaan in de loop van oktober en november op pad in verschillende Gentse wijken, op zoek naar voetschrapers en buurtbewoners die hun verhaal willen delen. In de laatste week voor het festival worden de voetschrapers omgetoverd tot mini-tafereeltjes met bijhorende podcast, gebaseerd op het verhaal van de bewoners rond de vraag ‘waar ben je thuis’. 

Wil je ook graag je verhaal delen maar is er geen voetschraper te vinden aan de gevel van jouw woning? Geen nood, Elke en Anke ontvangen je 2 festivaldagen lang in hun woon- en werkkamer in Vooruit, waar ze live de allerlaatste voetschraper en podcast vormgeven.

Of je bezorgt hen je verhaal, tekening of knutselwerkje via de brievenbus die je vanaf 24 november vindt aan de ingang van Kunstencentrum Vooruit.

Je verhaal doormailen kan ook: verwonderendevoetschrapers@hotmail.com

Gratis postkaartjes met foto en locatie van alle verwonderende voetschrapers vind je aan het festivalonthaal, leuk om zelf te versturen naar iemand bij wie jij je thuis voelt. 

Kijk en luister op www.hausgemacht.be

Bekijk gerelateerde evenementen