Locatie

Oost-Vlaanderen

Datum & Tijd

26 Juni - 31 Augustus '21

Vensterverzen @ Avalon vzw

‘Vensterverzen’ is een poëziewedstrijd georganiseerd door VFG, Creatief Schrijven in samenwerking met Curieus i.k.v. 100In1Day op 26 juni 2021.
De schrijfwedstrijd enthousiasmeerde bewoners van voorzieningen om met taal aan de slag te gaan. Zo voorzag ze binnen de muren van de voorziening een creatief vrijetijdsaanbod met als doel groeien en bijleren. De kandidaten kregen een creatieve en laagdrempelige schrijfopdracht van een professionele coach en gingen vervolgens aan de slag met het schrijven van hun eigen gedichten.

Een jury ontfermde zich over alle inzendingen en koos uit de 16 inzendingen voor provincie Oost-Vlaanderen een winnaar uit: Avalon vzw! Avalon biedt ondersteuning en zorg aan volwassenen met een beperking. In Avalon mag elke persoon met een beperking zoveel mogelijk zélf bepalen hoe hij zijn leven wil uitbouwen. De bewoner kiest wanneer en voor welke zorgvragen hij beroep doet op ondersteuning vanwege medewerkers. Ze willen niet in hun plaats bepalen wat ze wél of niet moeten doen.

Curieus zorgt ervoor dat hun winnende gedichten vanaf 26 juni schitteren op de ramen van Avalon en op de gevelramen van buurtbewoners. Aan de hand van een uitgestippelde wandeling zullen de bewoners van de voorzieningen, de buurtbewoners en alle sympathisanten een wandeling kunnen maken en de gedichten kunnen bewonderen. 

Op zaterdag 26 juni tussen 14u en 17u ontvangen de mensen van Avalon de buurt graag in haar zomerbar in de tuin. Je kan er terecht voor een drankje, een babbel en uitleg over de wandeling! 

Je kan de routekaart hier terugvinden of scan de QR-code aan de ingang van Avalon vzw. 

Locatie Avalon, Broekstraat 27, 9255 Buggenhout
Contact sanne.standaert@curieus.be
Organisatie VFG, Creatief Schrijven & Curieus

Bekijk andere evenementen