Panels & Lezing
Locatie

Dansstudio

Datum & Tijd

16 december 13:30 - 15:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Vaderschap, mannelijkheid en zorg

i.s.m. RoSa vzw

In het panelgesprek Vaderschap, mannelijkheid en zorg gaan we dieper in op de manier waarop zorg vandaag gedefinieerd wordt, hoe ideeën rond mannelijkheid hierbij een rol spelen en hoe werkregimes en verlofstelsels zoals het geboorteverlof bijdragen aan het al dan niet opnemen van zorgtaken en het invullen van vaderschap. We nodigen hiervoor Enoch Derby, Julie Van Garsse, Thomas Demyttenaere en Kathleen Emmery uit. Ciska Hoet modereert het gesprek. Het panelgesprek wordt georganiseerd door RoSa vzw, vzw Zijn en MoveMen.

Enoch Derby

Enoch Derby is 31 jaar en vader van een 3-jarige zoon. Hij helpt dagelijks ondernemende ouders om evenwicht te vinden tussen een gezonde levensstijl en betrokken ouderschap. Daarnaast is Enoch Derby project-coach binnen Mentors waarbinnen we een community van mannen & vaders bouwen, waar ze werken rond emotionele kwetsbaarheid, de rol van de vader zijn en betrokken ouderschap.

Julie Van Garsse

Julie Van Garsse is directeur van ZIJkant. De progressieve vrouwenbeweging zet al jaren in op feMANisme, vanuit de overtuiging dat ook mannen baat hebben bij meer gendergelijkheid. Onder andere in haar Equal Pay Day-campagnes ijvert ZIJkant voor een gelijkere verdeling van (on)betaalde taken.

Thomas Demyttenaere

Thomas Demyttenaere studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen aan de UGent. Hij werkte meer dan 20 jaar voor Sensoa als beleidsmedewerker rond de thema’s prostitutie, vluchtelingen en nieuwkomers en internationale samenwerking. De laatste 2 jaar heeft hij gewerkt voor vzw Zijn / MoveMen, voornamelijk als coördinator van Project P, een pilootproject waarmee een methodiek voor gespreksgroepen met vaders in de eerste 1000 dagen werd ontwikkeld.

Kathleen Emmery

Kathleen Emmery is coördinator van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen en lector Gezinsbeleid in de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool. Ze doet onderzoek naar gezinsbeleid, relatieondersteuning, en kinderen en jongeren bij scheiding en gezinstransities. Momenteel is ze projectleider van het project connect-team, waarbinnen de website vaderen.be wordt ontwikkeld.

Ciska Hoet

Ciska Hoet is directeur van RoSa, kenniscentrum voor gender en feminisme. Daarnaast schrijft ze als freelance-cultuurjournalist voor onder andere De Morgen.

Meer Festival van de Gelijkheid!