Extra
Locatie

Dansstudio

Datum & Tijd

09 December 21:00 - 22:30

GRATIS - schrijf je hier in

Threads that connect, while stories that move

Participatieve installatie

"We moeten allemaal weten dat diversiteit een rijk wandtapijt oplevert, en we moeten begrijpen dat alle draden van het wandtapijt evenveel waard zijn, ongeacht hun kleur.”  (Maya Angelou) 


Kunstenares Monali Meher (°1969, India) nodigt het publiek uit om ideeën uit te wisselen en verhalen te delen. We hergebruiken willekeurig uitgesneden stukken canvas doek, versierd met houtskoollijnen en teksten uit de voorbije actie. Een diverse groep mensen komt samen om de ideeën en materialen te recycleren en hun verhalen te delen; ze te verbinden met draden.


Sinds 1998 omvat Meher's kunstpraktijk verschillende disciplines. De belangrijkste daarvan is 'Performance Art'. Verval, hybridisatie & transformatie: Het creëren van een nieuwe identiteit; het opnieuw vormgeven van bezittingen; intimiteit; een dialoog van materie en herinnering; al deze thema’s vormen de taal van haar werk. "Tijd" als factor, staat centraal in haar praktijk. Ze gebruikt tijd als medium, dat wordt verlengd, samengesteld en vastgelegd. De aspecten van continuïteit, herhaling, kwetsbaarheid, duur, tijdelijkheid, bewustzijn, situatie en publieke betrokkenheid zijn ook inherente kwaliteiten die haar kunstpraktijk informeren. 


Bekijk gerelateerde evenementen