Sofababbel
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

15 december 19:30 - 20:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Sarah Vandeursen & Sam Bettens

Stemmen van verandering

We zetten Sam Bettens en Sarah Vandeursen samen in onze festivalsofa omdat er naast muziek veel meer is dat hen verbindt. Beiden zijn zowel professioneel als privé niet in een pasklaar hokje te stoppen, hebben zichzelf al dan niet noodgedwongen meermaals opnieuw uitgevonden en zijn zich met het verstrijken der jaren meer en meer bewust geworden van het belang te kunnen zijn wie je bent.

Anneleen Van Offel is de gastvrouw van dienst, Sarah Yu Zeebroek verzorgt de live-illustraties.

Sam Bettens

Sam Bettens is muzikant, Amerikaan, transman, stiefouder, vader, voormalig brandweerman en sinds kort ook schrijver. In ‘Ik ben’ neemt hij de lezer mee in zijn leven van vele gedaantes, van het telkens vervellen en zich opnieuw uitvinden. Want hoeveel ruimte voor identiteit heb je nog, voor het oog van tienduizenden? “Het schrijfproces was deels therapie, deels een connectie zoeken met de lezer en hopen – net zoals bij de muziek – dat je gehoord en begrepen wordt.” Hij praat het liefst open en eerlijk over de dingen des levens, omdat je op die manier een diepere connectie creëert met andere mensen. Over twijfels, het gevoel soms nooit helemaal deel uit te maken van de club, over de impact van de plaats en tijd waarin je leeft, de manier waarop je met tegenslag omgaat en over het belang te kunnen zijn wie je wil zijn.

Sarah Vandeursen

Sarah Vandeursen wierf bekendheid als Conny Komen, een van de 2 prettig gestoorde frontvrouwen bij electrotrashpopgroep Kenji Minogue. Ze ging aan de slag voor tv (Geubels en de idioten, De Ideale Wereld) na haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld, waar haar passage niet onopgemerkt bleef, onder andere door de uitspraak "Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om uit de kast te komen als vrouw, er bestaan nogal wat misverstanden over mijn geslacht". Absurde humor leek een  handelsmerk, toch gaat achter die grote mond soms een heel klein hartje schuil. Na de docu ‘Sarah in Genderland’ verschijnt in oktober op Canvas ‘Sarah in Wokeland’. Net als Sam verkiest Sarah diepgaande gesprekken boven koetjes en kalfjes en is ze steeds minder bang om ook haar kwetsbare kant te laten zien. In the end, we’re all just walking each other home.

Anneleen Van Offel

Anneleen Van Offel (1991) is een schrijver die vertrekt vanuit het onderzoek, de reis, de ontmoeting. Voor haar debuutroman Hier is alles veilig reisde ze vier keer langdurig naar Palestina en Israël, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. De roman werd warm onthaald door pers en publiek en vertaald naar het Duits. In de podcast De Zin van Mijn Leven, die ze maakt in samenwerking met Curieus en Confituur Boekhandels, houdt ze de koetjes en kalfjes op stal om het te hebben over jawel: de zin van het leven. Ze is bestuurslid van PEN Vlaanderen. 

Sarah Yu Zeebroek

Sarah Yu Zeebroek is beeldend kunstenaar, illustrator en muzikante. Ze is illustrator van opleiding en maakt zowel vrij werk als werk in opdracht voor kranten, tijdschriften, theatergezelschappen, culturele centra, bibliotheken, musea en muziekgroepen. Haar werk toont de rijke verbeeldingskracht die zich in haar dag -en nachtdromen afspeelt. Deze is vaak doorspekt met surreële taferelen en heeft een humoristische inslag maar is nooit op zoek naar de grap op zich. 

Meer Festival van de Gelijkheid!