Sofatalk
Locatie

Thor Central - Genk

Datum & Tijd

18 September 14:30 - 16:00

Toegankelijkheid

Sofatalk over thuis- en dakloosheid bij jongeren en over hun talenten

Sofatalk door PEP vzw & vzw Homie
PEP vzw brengt samen met Musti Önlen, bezieler en oprichter van Vzw Homie, enkele boeiende gasten rond de tafel rond het groeiend thema van dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen.

PEP vzw gaat in gesprek met Musti Önlen van vzw Homie en enkele jongeren die zelf dak- of thuisloos zijn (geweest). Ook jongeren die in moeilijke situaties zitten of zaten, zitten boordevol talenten. Het is de kunst om ze te ontdekken en te ontwikkelen. Deze sofatalks kaarten de moeilijkheden aan maar tonen ook de mogelijkheden.

Vzw Homie is een Limburgs burgerinitiatief voor jongvolwassen dak- en thuislozen tussen de 18 en 25 jaar. Als vzw willen zij zorgzame buurten creëren door het plaatsen van caravans in woonwijken en hierbij de buurtbewoners te betrekken. Via een caravan te Hasselt bieden zij alvast één jongere een dak boven het hoofd en begeleiden ze hem via de Missing Link methodiek. Het idee kent heel wat succes en intussen zijn er al tal van Limburgse steden geïnteresseerd in een samenwerking. Ook Genk denkt mee...

Foto door Peter Driesen

Vrije toegang, check hier de rest van het programma van Crème Cité

Bekijk gerelateerde evenementen