Sofababbel
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

16 december 13:30 - 14:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Jaouad Alloul & Tobi Lakmaker

Schrijven over seksualiteit

Tobi Lakmaker en Jaouad Alloul vertegenwoordigen een nieuwe generatie schrijvers. Ze nemen geen blad voor de mond als het gaat over seksualiteit, maar dat is slechts één thema dat deze twee veelzijdige duizendpoten verbindt. We vragen hen: welke heilige huisjes moeten er dringend omver en welke rol speelt kunst daarin?

Gastvrouw bij deze sofababbel is Yasmina El Messaoudi, Sebastiaan Van Doninck verzorgt de live-illustraties.

Tobi Lakmaker

Tobi Lakmaker (Amsterdam, 1994) rondde in 2018 zijn opleiding filosofie af. Gelukkig bleef deze schoenmaker niet bij zijn leest. Tobi schreef de gelauwerde debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit waarmee hij – tot vervelens toe – met Grunberg en Salinger vergeleken werd. Het boek is een reis langs herinneringen aan seksuele ervaringen, jongvolwassen zijn, schrijverschap, intimiteit, zien en gezien worden. De geschiedenis van mijn seksualiteit werd in elf talen vertaald en er zijn een musical en een verfilming in de maak. Tobi schreef al columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden, tegenwoordig is hij collumnist bij De Volkskrant. 

Jaouad Alloul

Kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul is opgeleid als banketbakker, maar wij leerden hem kennen als verhalenverteller. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst en mode… Jaouad doet het allemaal. Jaouad draagt verschillende identiteiten in zich, die hij graag uit via zijn activisme en ondernemerschap. Als geen ander speelt hij met het thema gender. Controversiële thema’s gaat hij niet uit de weg – zo wordt hij vaak als ervaringsdeskundige gevraagd rond thema’s als gender, seksualiteit, religie en migratie. In 2021 bracht hij zijn debuutalbum Messias uit en toerde hij met een liveband door Brussel en Vlaanderen. Zijn theatermonoloog en boek ‘De Meisje’ vertellen een universeel verhaal dat jong en oud doorheen verschillende culturen verbindt. 

Yasmina El Messaoudi

Moderator Yasmina El Messaoudi is nieuwslezer bij de ochtendshow van MNM. Ze is auteur van ‘Straatkat’, een aangrijpend en openhartig boek over opgroeien tussen twee werelden.

Sebastiaan Van Doninck

Tekenaar en schilder Sebastiaan Van Doninck is vooral bekend van zijn illustraties voor uitgeverijen en magazines, in binnen- en buitenland. Zo maakte hij beelden bij 'Morris' van Bart Moeyaert en was hij lang actief als illustrator voor de Morgen. Hij werd meermaals gelauwerd voor zijn prenten (Boekenpauw in 2021 voor de fantastische vliegwedstrijd, De Boon publieksprijs voor Morris in 2023). De laatste jaren is Van Doninck eerder actief als tekenaar en schilder. In 2021 had hij zijn eerste grote solo-expositie met illustraties en autonoom schilderwerk bij Geert De Weyer Galerij in Antwerpen, in 2022 exposeerde hij bij Louise Gallery in Durbuy. In 2024 verschijnen er 2 publicaties met vrij tekenwerk, bij Posture editions en bij Vista Alegre, Portugal. Sebastiaan Van Doninck doceert ook illustratie en tekenen aan Sint Lucas Antwerpen. Hij woont en werkt in Halle, Zoersel bij Antwerpen.

Meer Festival van de Gelijkheid!