Begeleide rondleiding
Locatie

Vanhaerents Art Collection Anneessensstraat 29 Brussel

Datum & Tijd

28 May 11:00 -

Hier inschrijven

Rondleiding in de Vanhaerents Art Collection

Persoonlijke aanpak, gedeelde passie...

De collectie

De VanhaerentsArtCollection is een unieke en uitgebreide collectie hedendaagse kunst, bijeengebracht door Walter Vanhaerents en zijn kinderen Els en Joost. Ze wordt gekenmerkt door de individuele benadering van verzamelen en door hun gedeelde passie voor nieuwe en provocerende kunst.De oorsprong van de Vanhaerents Art Collection gaat terug tot de jaren 1970 toen een jonge Walter Vanhaerents zijn eerste kunstwerken begon te verzamelen. Hij bracht werken samen die in die tijd als zeer heftig en radicaal werden beschouwd en legde zo de basis voor een collectie die vandaag tot de meest prestigieuze ter wereld behoort..

VIEWING DEPOT EXH#02 & SPOTLIGHT

Naar aanleiding van haar tienjarig bestaan heeft de VanhaerentsArtCollection besloten om de manier waarop zij haar collectie aan het publiek toont radicaal te wijzigen. Experimenterend met innovatieve manieren om de presentatie en het dagelijks beheer van kunstwerken met elkaar te verbinden, heeft zij gekozen voor de formule van een kijkdepot, een viewing depot waarin esthetiek en functionaliteit op natuurlijke wijze met elkaar verweven zijn.In het kijkdepot, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 3.500 m², kan de bezoeker een blik achter de schermen werpen en kennismaken met de uitgebreide collectie hedendaagse kunst die de familie Vanhaerents in bijna vier decennia heeft opgebouwd.

De nieuwe tentoonstelling “VIEWING DEPOT EXH#02” zet iconische werken van gevierde internationale kunstenaars in de schijnwerpers, onder wie Rudolf StingelJason Rhoades en Bruce Nauman. Ook jonge, opkomende kunstenaars, van wie tot nog toe slechts zelden werk in België te zien was, zijn ruim vertegenwoordigd, met onder meer Korakrit Arunanondchai en Anne Imhof.De Vanhaerents Art Collection is gevestigd in een drie verdiepingen tellend industrieel pand uit 1926 tussen de Grote Markt en het kanaal. Het voormalige sanitaire magazijn, met een totale oppervlakte van 3800 vierkante meter, werd door het toonaangevende Belgische architectenbureau Robbrecht en Daem omgebouwd tot een loftachtige tentoonstellings-, opslag- en kantoorruimte.

Bekijk andere evenementen