Panels & Lezing
Locatie

Theaterzaal

Datum & Tijd

15 december 20:30 - 22:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Radicaal-rechts in Europa door Cas Mudde

Lezing door Cas Mudde met nagesprek door Koen Vidal
Elk jaar nodigt Curieus op het Festival een aantal baanbrekende maatschappelijke stemmen uit voor een lezing. We laten hen aan het woord over hun werk, nadien gaan ze in gesprek met een journalist én met het publiek.


We zijn blij dat we één van 's Nederlands bekendste politieke wetenschappers, Cas Mudde, konden strikken voor dit Festival. Mudde is een wereldautoriteit in de studie van politiek extremisme en populisme in Europa en de VS. In zijn lezing zal hij dieper ingaan op de evolutie van nieuw-rechts en populisme in de westerse samenleving. Welke lessen kunnen we trekken uit de evoluties in Hongarije, Italië en de VS? En hoe ziet hij de verdere evolutie van extreem-rechts in onze contreien?


Cas Mudde

Cas Mudde (Geldrop, 1967) is een Nederlands politiek wetenschapper, gespecialiseerd in politiek extremisme en populisme in Europa. Hij studeerde en promoveerde aan de Universiteit Leiden en was van 2007 tot 2009 werkzaam aan de Universiteit van Antwerpen. 

Hij woont in de Verenigde Staten en is Stanley Wade Shelton UGAF Professor of International Affairs en Distinguished Research Professor aan de Universiteit van Georgia. Hij wordt beschouwd als een expert op het gebied van rechts-populisme, waarover hij diverse boeken en artikelen publiceerde.

Koen Vidal

Koen Vidal is chef buitenland van De Standaard.

Meer Festival van de Gelijkheid!