Expo
Locatie

OC De Witte Merel, Liersesteenweg 25, 2547 Lint

Datum & Tijd

10 Maart - 21 April '23

Protagonist

Daniël Op de Beeck schildert figuren samengesteld uit segmenten van open vormen. Volumen die afwisselen tussen holten en spookgestalten. De lichtspiegelingen bij Op de Beecks volumen geven een diep emotionele geladenheid, een organische realiteit. Het sublieme plooienspel, de expressieve ingehouden gevoeligheid van de omwikkelde mysteries verraden een geheime liefde voor de Vlaamse Primitieven. In een monochrome kleur schept de kunstenaar een los omlijnd volume, de gotische meesters waardig.

In tegenstelling tot de picturale traditie van de Vlaamse Primitieven, waarbij door laag over laag de typische glansrijke creaties werden verkregen, schildert de kunstenaar met acryl nat-in-nat of alla prima. De monotone kleur geeft de indruk van aardse geschilderde sculpturen. Soms geeft Daniël Op de Beeck zijn creaturen een gelaat. De verscheurde wezens horen tot het machtsgebied van de fantastiek, neigen onvermijdelijk naar het transcendente, beelden die een vreemde, verstilde wereld oproepen. Voorstellingen die statisch zijn opgebouwd, in een veelal dwingende symmetrie.

Daniël Op de Beeck:’In de toongestelde serie Protagonist lijken de figuren acteurs, de omgevingen decors, de voorwerpen rekwisieten. De getoonde wereld is moeilijk te betreden, geeft weinig houvast en is tijdloos. Men zou hier kunnen spreken van een soort poëtisch surrealisme.’

De tentoonstelling ‘Protagonist met werken van Daniël Op de Beeck,’ is gratis te bezoeken van 11 maart tot en met 21 april 2023 in de foyer van OC De Witte Merel, Liersesteenweg 25, 2547 te Lint, op ma., di., do. van 13:00 tot 20:00 uur en wo. en vr. van 09.00 to 20.00 uur.

Een samenwerking van cultuurdienst Lint en Curieus Lint.

Info 03 455.12.13.

Bekijk andere evenementen