Docu & Film
Locatie

Sphinx Cinema

Datum & Tijd

14 december 20:00 - 22:00

Info

ZAAL 3 • 74’
2023 • België, Nederland
Nederlands gesproken • Nederlands en Frans ondertiteld

Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Planet B

Documentaire van Pieter Van Eecke • met nagesprek
Twee jongeren groeien op in een wereld die zichzelf vernietigt. Ze zoeken elk hun eigen weg en tasten af hoe ver ze willen gaan in hun acties.

De dertienjarige Bo woont in een rustige buurt, heeft een liefhebbende familie, veel vrienden en doet het goed op school - een vrij perfect tienerleven. Net als jongeren over de hele wereld is Bo nieuwsgierig, stelt ze alles in vraag en is ze opstandig. Terwijl ze het nieuws volgt, wordt ze zich steeds meer bewust van de vernietiging van onze planeet - niet alleen in verre oorden, maar ook dichter bij huis, in België. Ze besluit de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan en sluit zich aan bij Extinction Rebellion, samen met haar boezemvriend Luca. Ze bezetten fabrieksterreinen en snelwegen, en worden al snel geconfronteerd met tegenstand: ze worden genegeerd, bekritiseerd en gearresteerd en brengen zelfs tijd door in politiecellen. Terwijl Luca steeds radicalere acties voorstelt, zoekt de meer bedachtzame Bo haar eigen weg door de uitdagingen van onze tijd.

Planet B is het coming-of-age verhaal van twee jonge tieners die proberen op te groeien in een wereld die zichzelf vernietigt. Wat is er nodig om mensen te laten beseffen dat er geen Planeet B bestaat?

De film werd genomineerd in de Officiële selectie van Visions du Réel (2023), een internationaal documentaire festival in Nyon (Zwitserland).

Nagesprek

Na de filmvoorstelling gaat Désirée Wagenaar in gesprek met filmmaker Pieter Van Eecke en Bo en Luca, activisten in de film.

Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!