Locatie

Limburg

Datum & Tijd

29 August 21:00 - 23:00

Openluchtfilm aan de Brug van Vroenhoven

Aan de Brug van Vroenhoven, oorlogsmonument en belevingscentrum uit de Tweede Wereldoorlog, vertonen we in het openlucht theater "The Monuments Men".

The Monuments Men is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2014 onder regie van George Clooney en gebaseerd op het gelijknamige boek  van Robert M. Edsel.Een groep personen uit de kunstwereld wordt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog geselecteerd, met goedkeuring van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt, om Duitsland binnen te dringen en waardevolle meesterwerken uit de kunstgeschiedenis te redden van de nazi's. De groep, bestaande uit museumdirecteuren, curatoren en kunstkenners, komt onder druk te staan wanneer het Duitse Rijk ten einde lijkt te komen en de nazi’s de opdracht krijgen om alle kunstwerken te vernietigen.

Deze film past perfect binnen het mooie kader van de Brug van Vroenhoven, dat naast een belevingscentrum, een prachtig openluchttheater biedt.

Locatie Brug van Vroenhoven, 3500 Hasselt
Inschrijven Omwille van de Coronamaatregelen is het wenselijk op voorhand in te schrijven. Dit kan via dit e-mailadres: lidette.stevens@vlaamsewaterweg.be
Organisatie Curieus i.s.m. Belevingscentrum De Brug van Vroenhoven
Info Lidette Stevens - 0498 81 07 44

Bekijk andere evenementen