Sofababbel
Locatie

blackbox

Datum & Tijd

26 maart 18:30 - 20:00

Koop nu je ticket
Terug naar Programma

Op de sofa met Anke - sessie 2

faalbabbels in intieme setting

Anke Verschueren is de oudste van drie sprekend op elkaar lijkende zussen, met wie ze het podium deelt in muziekgroep Enchanté. Daarnaast is ze studente Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en gediplomeerd neerlandica met een onverschrokken liefde voor Middelnederlands – en dus stiekem allergisch voor grote taalfouten. Op het Feest van het Falen zoekt ze met haar gasten juist de (schoonheids)foutjes op tijdens intieme sofagesprekken. We praten over vallen en weer opstaan, struikelen en doorgaan, iets voor de eerste keer proberen, een les na honderd keer nog niet leren. 


Abdelkader Benali werd geboren in Marokko en kwam als kleine jongen naar Nederland. Op eenentwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman 'Bruiloft aan zee', die meteen een succes werd. Vanaf dat moment waren niet alleen de ogen van literair Nederland op hem gericht; zijn werk werd in vele talen vertaald. Benali liet in de jaren erna ook van zich spreken als literatuurcriticus, verhalen- en toneelschrijver en dichter. Hij nam de tijd voor zijn opvolger 'De langverwachte', die in 2002 verscheen en die hem de Libris Literatuur Prijs opleverde. Sindsdien bleef hij met succes schrijven, maar waagde hij ook de stap naar televisie, waar hij menig programma presenteerde. Benali weet hoe het is om om te gaan met hoge verwachtingen en ondertussen jezelf opnieuw uit te vinden, telkens weer. 

Goedele Sannen is op vriendinnenweekend in de Ardennen als plots haar vader aan de deur staat. Hij heeft nieuws dat niemand ooit wil brengen en dat niemand ooit wil krijgen. Hij moet Goedele vertellen dat haar man Sieg, de vader van haar twee jonge zonen, verongelukt is. Wat volgt, omschrijft ze als ‘een nachtmerrie, ook overdag’. Ze ervaart aan den lijve hoe wij als maatschappij omgaan met zo’n plotse dood en met de achterblijvers. We zijn vaak bang om over verdriet te communiceren, waardoor rouwenden in de kou blijven staan.  Haar boek ‘Wil je met me rouwen?’ is een aangrijpende getuigenis van een vrouw die plots alleen achterblijft met twee jonge kinderen en hoe het beleid haar, en anderen die hetzelfde overkomt, faalt. Op de sofa zal ze een warme oproep doen om anders te durven denken over rouw.

Cristina Sapalo is een Belgische muzikante en singer-songwriter met Angolese roots. Beïnvloed door een rijkdom aan verschillende muziekgenres als gospel, soul en funk brengt Cristina ons tijdens de muzikale intermezzo's naar een unieke plek van authenticiteit, kwetsbaarheid en vrouwelijkheid.

Programma Feest van het Falen