Sofababbel
Locatie

blackbox

Datum & Tijd

26 maart 15:30 - 17:00

Koop nu je ticket
Terug naar Programma

Op de sofa met Anke - sessie 1

Faalbabbels in intieme setting

Anke Verschueren is de oudste van drie sprekend op elkaar lijkende zussen, met wie ze het podium deelt in muziekgroep Enchanté. Daarnaast is ze studente Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en gediplomeerd neerlandica met een onverschrokken liefde voor Middelnederlands – en dus stiekem allergisch voor grote taalfouten. Op het Feest van het Falen zoekt ze met haar gasten juist de (schoonheids)foutjes op tijdens intieme sofagesprekken. We praten over vallen en weer opstaan, struikelen en doorgaan, iets voor de eerste keer proberen, een les na honderd keer nog niet leren. 

Bij Anke op de sofa neemt als eerste gast comédienne Dena Vahdani plaats. De Morgen omschreef haar als ‘Zo Brussels als een geuze, zo queer als een boa, zo Perzisch als een tapijt.’ Ze waagde zich afgelopen jaar aan een deelname aan De slimste mens en ging de planken op met zaalshow Warrior Princess. Falen ziet ze als een inherent deel van haar carrière en dus deelt ze graag haar ervaringen op de sofa.

Paul Van Bruystegem ken je als Lange Polle of als Monsieur Paul. Na een parcours als gitarist bij onder meer The Wolf Banes, Neeka en B.J. Scott brak hij door als bassist van Triggerfinger. Grote successen beschermen een mens echter niet voor grote demonen, in tegendeel. Achter de Ray-Ban die Paul haast altijd draagt, gaat ook leed schuil. ‘De rest van mijn leven moet ik goed­maken wat ik kapotgemaakt heb,’ zegt hij daarover.  In zijn boek Monsieur Paul on tour vertelde hij al eerlijk over zijn verslaving aan drank en drugs en zijn gevecht om voorgoed clean te blijven. Op de sofa maakt hij deze onderwerpen opnieuw bespreekbaar.

Cristina Sapalo is een Belgische muzikante en singer-songwriter met Angolese roots. Beïnvloed door een rijkdom aan verschillende muziekgenres als gospel, soul en funk brengt Cristina ons tijdens de muzikale intermezzo's naar een unieke plek van authenticiteit, kwetsbaarheid en vrouwelijkheid.

Programma Feest van het Falen