Woord & Beeld
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

11 December 13:30 - 15:00

Koop hier jouw Festivalpas!

Neverending Stories - Female Future Writing

Een literair panelgesprek door deBuren en ROSE Stories
Feministische boekentalkshow over speculatieve literatuur met Rachida Lamrabet, Mojdeh Feili, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke

In deze aflevering van de feministische boekentalkshow Neverending Stories gaat gastvrouw Rachida Lamrabet in gesprek met auteurs en experts over speculatieve literatuur. We gaan het hebben over de positie van Science Fiction en Fantasy in het literaire landschap en over dystopische romans en hoopvolle toekomstverhalen van vrouwelijke auteurs.  

Het vertrekpunt is het boek Over Overmorgen, een bundeling van 10 hoopvolle toekomstverhalen van auteurs uit Nederland en Vlaanderen. Met Fiep van BodegomAnnelies Verbeke (Fixdit), Mojdeh Feili en het publiek nemen we een aantal verhalen uit de bundel onder de loop en kijken we daarnaast met een kritische blik naar speculatieve werken van gerenommeerde schrijfsters als Octavia Butler en Margaret Atwood. We hebben het over het wereldbeeld dat er geschetst wordt, de impact van deze verhalen op ons en de boodschappen die erin verborgen liggen.

Neverending stories is de grensoverschrijdend inclusieve talkshow en podcastreeks van ROSE stories. Een talkshow voor een nieuw en cultureel-divers publiek uit Nederland, België en de Nederlandse Antillen. In de talkshow worden recent verschenen boeken besproken die een nieuw licht werpen op thematiek die relevant zijn voor de superdiverse samenleving. Centraal staan de verhalen van biculturele schrijvers, met een focus op vrouwelijke schrijvers, als antwoord op de zeer actuele sociaal-ethische en maatschappelijke behoefte aan authentieke en van binnenuit vertelde verhalen die bijdragen aan betere representatie van de samenleving. 

Organisatie: deBuren, ROSE Stories en Curieus in het kader van Het Festival van de Gelijkheid.  Neverending Stories is een initiatief van ROSE Stories, in samenwerking met deBuren, Writers Unlimited en Watershed en wordt mede mogelijk gemaakt door Literatuur Vlaanderen en het Prins Bernard Cultuurfonds. 

Schrijf je hier in

Meer Festival van de Gelijkheid!