MDMU
Locatie

De Grote

Datum & Tijd

26 maart 19:30 - 21:00

Koop nu je ticket
Terug naar Programma

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd

Deze editie staat in het teken van De Eerste Keer
4 complexe topics, 4 experts, 4 kleine maar verzadigende porties brainfood. Oftewel: Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Tijdens een aflevering van MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten en vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. Kennis is macht, en na deze explainersessies ga je gegarandeerd slimmer naar huis.

Deze editie staat helemaal in het teken van De Eerste Keer. Na elke explainer is er tijd voor jouw vragen en op het einde van de avond ga je ongetwijfeld een beetje slimmer naar huis. Tijdens deze editie geven we het woord aan de volgende experts:

Senne Misplon over de eerste keer als LGBTQ+

Senne Misplon (hij/hem) is 23 jaar en student in de Master Gender & Diversiteit. Hij geeft al jaren lezingen als expert over gender- en seksuele diversiteit. Als trans man wil hij graag zijn ervaringen delen over zijn zoektocht naar een fijne seksuele relatie met zijn lijf en partner.  

Eline Van Hooydonck over je eerste vibrator kopen

By day is Eline Van Hooydonck een PR-guru bij filmdistributeur The Searchers. By night transformeert de filmlover in een ware vibrator-connaisseur. Als echte ‘vibrator influencer' weidde ze een Instagram-highlight aan haar (soms ongemakkelijke) zoektocht naar een eerste seksspeeltje, maar ze reviewde ook al menstruatiecups. Ze praatte in Flowjob al heel open over het vrouwelijk orgasme en organiseerde in 2018 de mars tegen seksueel geweld met twee vriendinnen. 

Latifa El-Kaddouri over wat jongeren moeten weten over de eerste keer

Latifa El-Kaddouri is 24 jaar en mama van kleine Farah. In haar job als gezinsondersteuner bij Kind & Gezin ondersteunt ze gezinnen met jonge kinderen in hun zoektocht naar een kansrijk leven. Ze houdt van uitdagingen en van met mensen bezig zijn. Daarnaast probeert ze zoveel mogelijk cultuursensitieve taboes bespreekbaar te maken met Dear Body. Door middel van interactieve workshops probeert ze dingen los te maken bij jongeren en taboes bespreekbaar te maken. Jongeren zoals zijzelf, jongeren met een moslim en/of migratie achtergrond. 

Bieke Purnelle over waarom de eerste keer voor vrouwen vaak geen fijne ervaring is

Bieke Purnelle werkt (samen met Ciska Hoet) als co-directeur voor RoSa, het kenniscentrum voor gender, feminisme en gelijke kansen. Als columniste voor onder meer MO* en De Standaard schrijft ze over grote en kleine maatschappelijke thema's en hoe die elkaar kruisen. 

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd organiseren we samen met mediapartner MO* en wordt gepresenteerd door Selma Franssen.


Programma Feest van het Falen