MDMU
Locatie

Mokabon

Datum & Tijd

14 december 13:30 - 15:00

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

MDMU - Fresh Faces

Met o.a. Lobke Van Ryckeghem, Hadjira Hussain Khan ...

Vier complexe topics, vier experts, vier kleine maar verzadigende porties brainfood. Oftewel: Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd (MDMU). Tijdens een aflevering van MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten. Na elke explainer van 10 minuten is er tijd voor jouw vragen. Op het einde van de sessie ga je ongetwijfeld een beetje slimmer naar huis! Selma Franssen is de leergierige moderator van dienst.

Deze editie bestaat volledig uit jonge experten uit de databank freshfaces.be:

  • Lobke Van Ryckeghem - Wat is waterarmoede?

  • Hadjira Hussain Khan - Hoe denken jongeren in België vandaag over gearrangeerde huwelijken?

  • Jonathan Hendrickx - Waarom is het Songfestival politiek?

  • Inès Nzeyimana - Wat is onverwijderbaarheid en hoe gaat het Belgische migratiebeleid om met onverwijderbare personen?

Bezoek de databank
Lobke Van Ryckeghem
  • Lobke Van Ryckeghem studeerde sociologie aan de Universiteit van Antwerpen, waar ze al snel haar hart verloor aan het ontdekken en onderzoeken van maatschappelijk relevante thema’s zoals armoede, klimaatrechtvaardigheid en genderongelijkheid. Haar stokpaardje? Waterarmoede.

Hadjira Hussain Khan
  • Hadjira Hussain Khan is een jonge freelance journalist. Zij wil hardnekkige denkbeelden omdraaien en een nieuw perspectief  bieden. Ze deed ervaring op bij Stampmedia, MO*magazine en Sociaal.net. 

Jonathan Hendrickx
  • Jonathan Hendrickx weet alles over mediaconcentratie. Hij is Fulbright gaststudent Penn State Bellisario College en postdoctoraal onderzoeker aan het Centrum voor journalistiekstudies van de Universiteit van Wenen. Maar hij is ook een songfestivalkenner en -liefhebber. Daarover schreef hij het boek 65 jaar België op het Songfestival.

Inès Nzeyimana
  • Inès Nzeyimana is actief in het domein van asiel en migratie. Momenteel werkt ze als juriste bij MYRIA, het Federaal Migratiecentrum. Ze was eerder werkzaam bij onder andere GAMS België en de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Als freelancer houdt zij zich al enkele jaren bezig met thema’s als diversiteit en inclusie, maar ook racisme en discriminatie. Daarnaast is ze lid van verschillende organisaties zoals BUAR, FMDO,… Ze zetelt tevens in de adviesraad van het Cultuurcentrum Brugge. 

Selma Franssen

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij Charlie MagazineOneWorldDe MorgenDe StandaardThe New StatesmanVPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. In 2018 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. In het voorjaar verscheen haar boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid bij uitgeverij Houtekiet.

Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!