Sofababbel
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

16 december 15:30 - 16:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Lale Gül & Angelo Tijssens

Losbrekers

Lale Gül en Angelo Tijssens schreven bejubelde debuutromans, over losbreken uit een omgeving waarin je niet jezelf mag en kan zijn. Op de sofababbel gaan deze straffe schrijvers in gesprek over hoe belangrijk het is om je eigen verhaal te schrijven – in het leven en in de literatuur. 

Gastvrouw bij deze sofababbel is Yasmina El Messaoudi, Sebastiaan Van Doninck verzorgt de live-illustraties.

Lale Gül

De Amsterdamse Lale Gül studeert Nederlands als ze op drieëntwintigjarige leeftijd debuteert met de bestseller Ik ga leven. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüs. In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer. Er zijn inmiddels ruim 250.000 exemplaren van haar boek verkocht, de filmrechten zijn verkocht en het boek is in meerdere talen vertaald. Ze onderzocht hoe het andere mensen verging die hun geloof verlieten met de podcastserie Van God Los. Momenteel wordt Lale veel gevraagd voor lezingen in bibliotheken en als spreker op congressen met maatschappelijke thema’s maar bovenal is ze druk met leven. Ze werkt aan haar tweede boek en is columnist bij o.a. het Parool en Wendy magazine.

Angelo Tijssens

Angelo Tijssens studeerde theater in Antwerpen. Hij schreef enkele kortfilms en is co-scenarist van Girl en Close, twee meermaals bekroonde films van Lukas Dhont. Beide films gingen in première in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes. Daarnaast maakt hij al meer dan een decennium deel uit van de artistieke kern van het internationaal gerenommeerde gezelschap Ontroerend Goed. Zijn debuutroman De randen verscheen in september 2022 en wordt vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans en het Italiaans. Hij werkt momenteel aan zijn tweede roman en aan het scenario van Julian, naar het boek van Fleur Pierets. 

Yasmina El Messaoudi

Yasmina El Messaoudi is nieuwslezer bij de ochtendshow van MNM. Ze is auteur van ‘Straatkat’, een aangrijpend en openhartig boek over opgroeien tussen twee werelden.

Sebastiaan Van Doninck

Tekenaar en schilder Sebastiaan Van Doninck is vooral bekend van zijn illustraties voor uitgeverijen en magazines, in binnen- en buitenland. Zo maakte hij beelden bij 'Morris' van Bart Moeyaert en was hij lang actief als illustrator voor de Morgen. Hij werd meermaals gelauwerd voor zijn prenten (Boekenpauw in 2021 voor de fantastische vliegwedstrijd, De Boon publieksprijs voor Morris in 2023). De laatste jaren is Van Doninck eerder actief als tekenaar en schilder. In 2021 had hij zijn eerste grote solo-expositie met illustraties en autonoom schilderwerk bij Geert De Weyer Galerij in Antwerpen, in 2022 exposeerde hij bij Louise Gallery in Durbuy. In 2024 verschijnen er 2 publicaties met vrij tekenwerk, bij Posture editions en bij Vista Alegre, Portugal. Sebastiaan Van Doninck doceert ook illustratie en tekenen aan Sint Lucas Antwerpen. Hij woont en werkt in Halle, Zoersel bij Antwerpen.

Meer Festival van de Gelijkheid!