Literatuur
Locatie

Gele Kamer

Datum & Tijd

15 december 13:30 - 14:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Literair café - "Unwell Women"

i.s.m. Rebelle
Rebelle organiseert maandelijks een Literair Café, en speciaal voor het Festival van de Gelijkheid verruilen ze Brussel voor Gent.

De feministische historica Elinor Cleghorn leidt je in haar boek ‘Unwell Women’ door de talrijke medische mythes die rond het vrouwenlichaam gecreëerd werden. De naschokken zijn tot vandaag voelbaar, en kunnen nog steeds het leven van talloze vrouwen bepalen. Samen gaan we in gesprek over het boek, met jouw impressies en ervaringen als uitgangspunt.

Een Rebelle-medewerker neemt je mee doorheen het boek. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben. Samen zorgen we voor een verbindend gesprek in een veilige omgeving. Iedereen is welkom! Tijdens onze activiteit is er geen plaats voor discriminatie of haat in welke vorm dan ook.

Over Rebelle

Rebelle is een socioculturele vrouwenvereniging die bouwt aan een samenleving waar alle vrouwen* zich goed in hun vel voelen, en onbeschaamd zichzelf kunnen zijn.

 

We zijn toegankelijk, inclusief en streven naar gelijke kansen voor alle vrouwen in alle aspecten van hun dagelijks leven. Met activiteiten, acties en campagnes verbinden we vrouwen rond thema’s uit hun leefwereld. Door hen te verenigen, versterken we hen in zowel hun dagelijks leven als in hun maatschappelijke positie.

 

Daarnaast is Rebelle betrokken partner in 64 Huizen van het Kind en organisator van 52 consultatiebureaus overheen Vlaanderen, één prenataal steunpunt en één inloopteam in Antwerpen.

 

*Lees ons volledige standpunt over genderinclusief taalgebruik op www.rebelle-vzw.be.

bandje aandoen

Reserveren?

Voor het literair café moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!