Panels & Lezing
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

11 December 16:00 - 17:30

Koop hier je Festivalpas

Leen Gorissen: Natural Intelligence

Lezing met nagesprek
Walvissen koelen het klimaat, paddenstoelen maken regen, termieten vergroenen de woestijn en plankton maakt wolken.

De natuur ontwerpt, produceert en innoveert al 3,8 miljard jaar circulair en zonder uitputting, vervuiling en degradatie. We zouden dus beter radicaal inzetten op NI in plaats van AI en onze toekomst bouwen op de intelligentie uit de natuur.

In deze keynote neemt innovatie biologe Leen Gorissen je mee op een trip door de natuur zoals je ze nog nooit gezien hebt. Ine Renson, journaliste bij De Standaard, is de gastvrouw en zal het nagesprek in goede banen leiden.

Schrijf je hier in

Leen Gorissen, doctor in de Biologie, is duurzaamheidsexpert, transitiedeskundige en innovatiebioloog. Ze is de oprichter van Centre4NI, een onderneming die organisaties, bedrijven en overheden helpt innoveren zoals de natuur. Van 2009-2017 werkte Leen als onderzoeker en coördinator transitiekunde voor het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO Belgium). Ze is een veelgevraagde spreker, organiseerde innovatie bootcamps over de hele wereld en de is de auteur van het recent verschenen boek ‘Building the Future of Innovation on millions of years of Natural Intelligence’.

Meer Festival van de Gelijkheid!