Workshops
Locatie

Foyer Theaterzaal

Datum & Tijd

16 december 16:15 - 17:45

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Kritisch burgerschap

i.s.m. LABO vzw

Klimaatsverandering, de armoede stijgt, de solidariteit binnen onze verzorgingsstaat staat op de helling, werkloosheid stijgt, enz. Oorlogen zijn nog lang de wereld niet uit en machtsmisbruik teelt wierig in zowel het globale Zuiden als het Noorden. Desondanks blijven we in onze contreien vrij passief ten aanzien van al deze wereldproblemen. Onze maatschappij heeft meer kritische burgers nodig om verandering mogelijk te maken. 

Met deze workshop gaan we dieper in op het huidige maatschappelijk stelsel en bekijken we samen hoe we op democratische wijze verandering kunnen brengen. Er wordt stilgestaan bij de huidige realiteit maar er is ook ruimte om te dromen en visie te ontwikkelen. Bovenop de theorie wordt ingezet op de ontwikkeling van verschillende vaardigheden die de deelnemer in staat stellen om zich als kritisch burger op te stellen. Onder deze vaardigheden horen onder meer democratisch handelen, organisatie skills, actievormen, omgaan met verschillen en conflicthantering.

bandje aandoen

Reserveren?

Voor deze workshop moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!