Panels & Lezing
Locatie

Dansstudio

Datum & Tijd

14 december 16:00 - 17:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Jongeren en mentaal welzijn

i.s.m. Sociaal.Net

Laten we even een open deur intrappen: het gaat niet goed met het mentale welzijn van jongeren in Vlaanderen. 1 op 5 kampt met een psychische kwetsbaarheid. Verschillende organisaties luiden hierover al een tijd de alarmbel. Op initiatief van het online platform Sociaal.Net gaat presentator en opiniemaker Raf Njotea in gesprek met vijf jonge mensen die actief zijn rond mentale gezondheid. 

 

Yassir Elghazi is klinisch psycholoog in spe en vrijwilliger bij Young FENIX, een Antwerpse organisatie die het taboe bij jongeren rond mentale gezondheid wil doorbreken. Priscilla Keuppens en Paulien Herck zijn adviseurs bij de Vlaamse Jeugdraad. Priscilla is expert psychisch welzijn en schreef mee aan het advies dat de Vlaamse Jeugdraad eerder dit jaar uitbracht over mentaal welzijn. Paulien is klinisch psychologe en werkt als projectmedewerker bij BAMM!, een cultuurorganisatie voor jongeren. Ot Beersaerts is psychiatrisch verpleegkundige op de afdeling jongerenpsychiatrie en theatermaker. Ot wil mentaal welzijn bespreekbaar maken, onder andere via theater. Evangeline Agape is schrijver, illustrator en sociaal werker met een grote passie voor kinderen en cultuur. Haar dada is het bespreekbaar maken van mentale gezondheid. Ze deelt haar illustraties en gedachten op Instagram als Kriebelsessies. 

 

In dit panelgesprek vragen we hen: Wat leeft er bij jongeren? Hoe komt het dat zoveel jonge mensen kampen met een psychische kwetsbaarheid? Waarom hebben jongeren het zo moeilijk om over gevoelens te praten? Is de druk te hoog? Spelen sociale media een rol? Voelen ze zich gehoord? Zijn er oplossingen? Moeten er meer TEJO’s, Overkophuizen of straattherapeuten komen? Of ligt de oplossing toch op school? 

Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!