Workshops
Locatie

Amsab-ISG

Datum & Tijd

15 december 13:30 - 14:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

De visvijver

workshop i.s.m. Commons Lab
Het sociale dilemma en de visvijver

Eerlijk zullen we alles delen. In deze workshop ontdek je hoe. Hoe kunnen we als gemeenschap hulpbronnen (voedsel, water, ruimte, kennis,...) samen beheren en delen? Hoe kan dit zorgen voor gelijkheid binnen een gemeenschap? Hoe kan bijvoorbeeld een vissersgemeenschap zich met de vangst uit een visvijver voeden, zonder de vijver leeg te vissen? 


‘Commons’, ‘de Common’, ‘Gemeengoed’ .. het zijn begrippen die vaak opduiken, maar die niet zo gemakkelijk uit te leggen zijn. In deze workshop leer je de principes van commons en commoning kennen. We gaan aan de slag met een sociaal dilemma – en we gaan met nepvissen hengelen naar echte oplossingen! Je leert hoe je eerlijk en duurzaam kan omspringen met hulpbronnen in een horizontaal georganiseerde gemeenschap.


Deze workshop wordt georganiseerd door Commons Lab, een laboratorium voor gemeenschappelijkheid. Het initieert, ondersteunt en promoot vernieuwende en inspirerende commonsgerichte experimenten. Commons Lab vormt ook een groeiende community, een lerend netwerk van burgers, ambtenaren, academici, ondernemers en politici die willen delen, verbinden en samenwerken. We experimenteren samen een toekomst!

bandje aandoen

Reserveren?

Voor deze workshop moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!