Extra
Locatie

Balzaal

Datum & Tijd

14 december 13:00 - 23:00

Terug naar Programma

Het kantoor van de tekenaar

In de kassaruimte vind je het kantoor van onze Festivaltekenaar.  Je vindt er de mini expo van Festivaltekeningen, materiaal om zelf aan de slag te gaan en als je geluk hebt, is de Festivaltekenaar van dienst er op dat moment aan de slag. Op donderdag kan je er Elisabeth Roggeman treffen.

Onze Festivaltekenaars laten zich inspireren door de activiteiten, sprekers, sfeer en alles wat ze meemaken tijdens het Festival van de Gelijkheid. Ook jij mag je laten inspireren en tekenmateriaal ophalen in het kantoor. Wie weet kom je wel in de mini-expo terecht. Niet direct inspiratie? Op onze inkleurbare placemats van Auwnanas kan je je kleurrijke zelf kwijt.

Elisabeth Roggeman

Elisabeth, afgestudeerd als Master in de beeldende kunsten aan Sint Lukas Antwerpen en momenteel bezig met een opleiding in modetextiel, beschouwt zichzelf als een verzamelaar. Ze laat zich inspireren door haar observaties van de wereld als een visuele verslaggever. 

Ze geeft les en werkt freelance voor musea in Antwerpen. Haar artistieke werk combineert geschreven tekst met kleur en vorm, vaak los van letterlijke betekenissen. Ze creëert composities met lijnen, vormen en kleuren om haar indrukken en ervaringen vast te leggen. 

Elisabeth categoriseert haar verzamelingen op basis van associatieve elementen en thematische overwegingen, die dienen als bouwstenen voor haar kunstwerken. Ze streeft naar verbindingen en complexiteit in haar gelaagde werken en waardeert de vrijheid van haar publiek om interpretaties te vormen. 

Haar huidige project betreft een boek waarin 100 mensen de volgorde van haar tekeningen en foto's mogen bepalen. Ze gebruikt zorgvuldig geselecteerde technieken, variërend van potloodlijnen tot gerecycleerde materialen, in haar creatieve proces.

Elisabeth Roggeman © Melodie Barthels
Elisabeth Roggeman © Melodie Barthels
Gratis studentendag

Op donderdag 14 december bezoek je het Festival gratis op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024.

Meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!