Sofababbel
Locatie

blackbox

Datum & Tijd

25 maart 21:00 - 22:00

Koop nu je ticket
Terug naar Programma

Gesprek met de makers van De Imaginaire Pelgrimstocht

Hoe verwerk je het begaan van een onomkeerbare fout? Waar loopt het mis in de levens van gedetineerden? En biedt ons gevangenissysteem voldoende begeleiding? We gaan erover in gesprek met gevangenisaalmoezenier Siska Deknudt en illustrator Nicolas Marquez, een van de kunstenaars die de expo ‘De Imaginaire Pelgrimstocht’ maakten.

Drie gedetineerden die een straf uitzitten voor een levensdelict in de gevangenis van Beveren vroegen aalmoezenier Siska Deknudt om hen te begeleiden bij de verwerking van hun levensgeschiedenis en hun misdaad. Waarom is het ooit zo fout gelopen? Ze besloten samen het hoofdpersonage uit de roman ‘De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry’ van Rachel Joyce te volgen op een imaginaire tocht. Net als Harold botsten ze onderweg op belangrijke levensvragen.

Deknudt nodigde drie kunstenaars uit om deze imaginaire pelgrimstocht om te zetten in beeldverhalen. De expo kan je doorlopend bekijken tijdens het festival. Tijdens dit gesprek met Siska Deknudt en illustrator Nicolas Marquez ontdek je hoe de expo tot stand kwam en krijg je een bijzondere inkijk in wat Deknudt 'het verdriet van de bak' noemt.


Programma Feest van het Falen