Panels & Lezing
Locatie

Amsab

Datum & Tijd

10 December 13:30 - 15:00

Koop hier je Festivalpas

(G)ouder worden en levenswijsheden

Panelgesprek door S-Plus
Charlotte Brys, ouderenpsycholoog en gerontoloog, gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen over het (g)ouder worden en levenswijsheden over geestelijke gezondheid.

S-Plus deed begin 2021 een bevraging onder haar leden over hun geestelijke gezondheid in samenwerking met VUB onder leiding van gerontoloog Christel Geerts en ouderenpsycholoog Charlotte Brys. We stelden een vragenlijst op die ingaat op de leefwereld van senioren, maar ook polst naar hun dromen, verwachtingen en angsten. Aan de hand van de vragen kregen we zicht op welke topics er onder de ouderen spelen. Daarnaast vroegen we ook naar de manieren waarmee ze hier zijn omgegaan. 

Omdat we ervan bewust zijn dat er ook heel wat wijsheid aanwezig is om hiermee om te gaan. Deze levenswijsheid willen we in een gesprek naar boven brengen. 

Charlotte Brys praat met enkele ‘ambassadeurs’ van deze levenswijsheden, en brengt zo verhalen over piekeren, leren loslaten, hulp durven vragen en andere levenslessen naar boven. Op deze manier halen we ze naar de oppervlakte zodat we er allemaal van kunnen leren.

Schrijf je hier in

Meer Festival van de Gelijkheid!