Extra
Locatie

Balzaal

Datum & Tijd

14 december 13:00 - 23:00

Terug naar Programma

Festivalbazaar

In en rond de Balzaal van de Vooruit kan je drie dagen lang kuieren en chillen in onze Festivalbazaar, het kloppend hart van het Festival van de Gelijkheid. Deze ruimtes zijn vrij toegankelijk zonder Festivalpas en ideaal om de Festivalsfeer op te snuiven of even uit te blazen van al het brainfood dat je geserveerd kreeg.

Festivalcafé

Even bekomen van het inhoudelijke vuurwerk bij de panelgesprekken, napraten over die aangrijpende Festivalbabbel, een intieme tête-à-tête versieren, nieuwe Festivalvrienden ontmoeten? Het kan allemaal in ons Festivalcafé in de Balzaal. De bediening van het café wordt dit jaar in goede banen geleid door Voem op donderdag en Garsons Uniek van Dito op vrijdag en zaterdag.

Festivaltroubadour

Jaouad Alloul, theatermaker, muzikant, danser, performer en verhalenverteller weet als geen ander verhalen om te zetten in liederen en emotie in muziek.

Samen met gitarist Daniel González treedt Jaouad elke festivaldag op in de Balzaal en brengt een paar songs, geïnspireerd door alle indrukken.

Atelier Pressé

Studio Anorak gaat met ons én met de drukpers aan de slag. Iedereen krijgt de kans om de drukpers uit te proberen en een gepersonaliseerd boek te drukken. Je boek wordt ter plekke ingebonden en kan als souvenir mee naar huis. 

Supermarché

Jouw kerstinkopen doe je in de Supermarché. Curieus maakte een fijne selectie van topproducten. Bewust en duurzaam vervaardigt en ideaal voor kerstcadeautjes!

#nualzerevingers

Een man, een typemachine en een hoop inspiratie. Na een korte babbel maakt Jee Kast een sprankeltekstje, een lijflied, een stuk ... waar je hopelijk kapot van bent.

Stiltekamer

Het Festival van de Gelijkheid is een Festival met gezellige drukte. Als de drukte niet meer zo gezellig is en je nood hebt aan wat rust tussendoor, kan je terecht in de stiltekamer aan de balzaal. In samenwerking met BlinkOut vzw voorzien we weer een stiltekamer. Een veilige plek waar je even uit de dagelijkse stroom van activiteiten kan stappen en ruimte krijgt om stil te worden. In alle rust genieten, ontspannen, lezen, werken, mediteren, creëren. Binnen het ‘gezoem’ van het Festival is de stiltekamer een prikkelarme, inspirerende plek voor beleving van stilte, ruimte, ritme en rust. De stiltekamer bevindt zich aan de balzaal van De Vooruit en is tijdens het festival gratis doorlopend open.

Attenties stilteruimte:

  • Respecteer de stilte

  • Zorg ook voor rust in jouw bewegingen

  • Stoor anderen niet, zet elektronica op stil

  • Verlaat de ruimte voor een (gsm)gesprek

  • Drink gerust wat water, maar eet liever elders

  • Draag zorg voor de ruimte en het materiaal

  • Laat de ruimte proper achter, neem je afval mee

Meer Festival van de Gelijkheid!