Extra
Locatie

Balzaal

Datum & Tijd

15 december 13:30 - 22:30

Terug naar Programma

Festivalbazaar op donderdag

Het kloppend hart van het festival

In de balzaal kan je kuieren op onze festivalbazaar, het kloppend hart van het Festival van de Gelijkheid. Deze ruimte  is toegankelijk zonder ticket en ideaal om de Festivalsfeer op te snuiven of even uit te blazen van alle brainfood dat je geserveerd kreeg. Dit vind je op de Petit Bazar:

Supermarché

Jouw kerstinkopen kan je doen in de Supermarché. Op deze makersmarkt bieden startende creatievelingen hun koopwaar aan. Het wordt een fijne selectie met enkel topproducten. Uiteraard in alle eerlijkheid en duurzaam vervaardigd, ideaal voor cadeautjes!

Met o.a. Redo-papers, Doe-doe, Helen b.


Expo met festivaltekeningen

Bekijk de groeiende mini-expo van Festivaltekeningen. Onze Festivaltekenaars, die je overal in en om De Vooruit kan tegenkomen, laten zich inspireren door de activiteiten, sprekers, sfeer en alles wat ze meemaken deze dagen. Hoe meer inspiratie onze tekenaars krijgen, hoe groter de expo wordt.

 

De festivaltekenaars dit jaar zijn op donderdag Marion Beeck, op vrijdag Mattias Ysebaert en op zaterdag Eva Neirynck .

Atelier Pressé met Studio Anorak

An Eisendrath van Studio Anorak gaat met ons én met de drukpers aan de slag. Iedereen krijgt de kans om de drukpers uit te proberen en mee te bouwen aan een groot collectief kunstwerk. Van elk deel dat je bijdraagt aan het kunstwerk, krijg je ook een stukje mee naar huis.

Tattooshop met Roncha

In de Tattooshop staat woordkunstenaar Roncha klaar om jouw lievelingswoord op je lijf te vereeuwigen (of toch voor enkele dagen). 

Festivaltroubadour Gökhan Girginol

Het hele festival vind je verbindend kunstenaar Gökhan Girginol terug in de buurt van het festivalcafé waar hij Turkse koffie leest, aan klankhealing doet, geïnspireerd door het festival kunst en muziek maakt en slamt. Hij deelt poëtische en muzikale speldenprikjes uit aan gasten en publiek. Kom zeker bij hem langs om je ter plaatse in te schrijven voor een sessie klankhealing of Turkse koffie lezing want de plaatsjes zijn beperkt.

 

Op donderdagavond 15 december nodigt hij jou uit op de jamsessie in de Domzaal. Je hebt geen ticket nodig om mee te komen jammen.

Stillere ruimte met podcasts

In de kassaruimte houden we het stil. Je kan er genieten van de rust, maar voor wie het wat té stil is, is er de mogelijkheid om onze Curieus selectie van podcasts te beluisteren.

Stiltekamer met BlinkOut

Het Festival van de Gelijkheid is een Festival met gezellige drukte. Als de drukte niet meer zo gezellig is en je nood hebt aan wat rust tussendoor, voorzien we een rustige kamer achter de Balzaal, hier kan je even op adem komen, een podcast luisteren en een drankje of hapje nuttigen. 

Ook de vrijwilligers van BlinkOut staan het hele Festival  klaar om je op te vangen. Zij zijn specialisten in het opmerken en beperken van onzichtbare drempels en zullen een stiltekamer inrichten. De stiltekamer is een plek waar je even uit de dagelijkse stroom van activiteiten kan stappen en ruimte krijgt om stil te worden. In alle rust genieten, ontspannen, lezen, werken, mediteren, creëren. Binnen het ‘gezoem’ van het Festival is de Stiltekamer een prikkelarme, inspirerende plek voor beleving van stilte, ruimte, ritme en rust.

 

Huisregels Stiltekamer

-Respecteer de stilte

-Zorg ook voor rust in jouw bewegingen

-Stoor anderen niet

-Zet je-gsm, tablet, computer op stil

-Verlaat de ruimte voor een (gsm)gesprek

-Laat het meubilair op de plaats waar je het vindt

-Toon respect voor het meubilair en alle materiaal in de Stiltekamer

-Consumeer gerust je eigen drankje

-Eet niet in de Stiltekamer

-Verlaat de ruimte spontaan tegen het sluitingsuur

-Neem je afval terug mee

Expo Heimat Sonmat met podcast

Wat is die onmeetbare ervaring die in voeding vervat zit?

Waarom smaakt de maaltijd bereid door een geliefde zoveel beter?

Is de portie troost in voeding te meten?

Curieus en Hwaiting vzw gaan dieper in op de filosofische en emotionele betekenis van Heimat Sonmat, oftewel de manier waarop voeding ons verbindt met ons verleden. Samen organiseerden ze een open call om verhalen te verzamelen over 'iconische gerechten' verbonden aan een bepaalde persoon, emotie, herinnering… Dat resulteerde in een podcast van 10 verhalen over onvergetelijke gerechten en ingrediënten; van de geur van kokosnoot tot de smaak van de eerste aardappeltjes. Bij elke podcast hoort een kijkdoos – beschilderd door Sarah Yu Zeebroek – die de herinnering tastbaar maakt. Beluister de podcasts, neem een kijkje in de kijkdozen en laat je meevoeren op een reis langs geuren en smaken! Verhalen door o.a. professor Tessa Kerre, Ae Jin Huys, Tcha Limberger en deelnemers van de Instroom Academy.

Bekijk gerelateerde evenementen