Panels & Lezing
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

10 December 13:30 - 15:00

Koop hier je Festivalpas

Fair Fashion Talk: hoe duurzaam zijn jouw schoenen?

Panelgesprek door Gent Fair Trade
We staan er niet bij stil, maar onze schoenen hebben een invloed op de wereld.

Ze worden gemaakt van leer, stof of zelfs plastiek. Tijdens deze Fair Fashion Talk gaan we in gesprek met The Guardian-journalist Tansy Hoskins. In haar boek ‘Foot Work: What Your Shoes Are Doing to the World’ legt ze de donkere achterkant van de schoenenindustrie bloot. 

Nadien nodigen we drie vernieuwers uit voor een panelgesprek. Ondernemer Freija De Baere (Walk The Line), Ontwerper en ondernemer Caro Peirs (Tropas), Mark Vandevelde (Oprichter Komrads) & Evert Vanecht (UCLL en Appeal) zijn elk op hun manier op zoek (gegaan) naar een betere manier van werken. Van eco-leer tot appelleer, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van deze duurzame alternatieven?  Je ontdekt het samen met journalist Sarah Vandoorne en textielexpert Evelien Bossuyt.

Tijdens de Fair Fashion Talks van Gent Fair Trade wordt de mode-industrie onder de loep genomen. We bekijken de problemen, maar gaan vooral ook op zoek naar zij die het wél goed doen. Want zij kunnen de de Fast Fashion-industrie omvormen tot een Fair Fashion-industrie. Ontdek alles op gentfairtrade.be.

Introductie

  • Tansy Hoskins (journalist The Guardian)

  • Evelien Bossuyt (onderzoeker aan de UCLL)

Panel

  • Freija De Baere (Walk The Line)

  • Caro Peirs (Tropas)

  • Evert Vanecht (projectleider expertisecel "Sustainable Resources” UCLL) 

  • Mark Vandevelde (oprichter Komrads)

Moderator: Sarah Vandoorne (journalist)

Schrijf je hier in

Meer Festival van de Gelijkheid!