Panels & Lezing
Locatie

Domzaal

Datum & Tijd

14 december 13:30 - 14:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Diversiteit in het hoger onderwijs

i.s.m. Durf Divers Denken

De missie van het platform Durf Divers Denken is streven naar een universiteit waar iedereen ongeacht afkomst, seksuele voorkeur, genderidentiteit en fysieke of mentale beperking dezelfde kansen krijgt.

Door activiteiten te organiseren wil Durf Divers Denken de betrokkenheid en bewustwording bij studenten en het onderwijspersoneel aanwakkeren. Ze streven naar een toenemende tendens van diversiteit en een representatie van de superdiverse samenleving aan de Universiteit.

In dit panel met Anna Bollaert, Hannah Engelen en Kautar Oulad El Haj wordt dieper ingegaan op deze materie en wordt gekeken hoe het vandaag staat met diversiteit in het hoger onderwijs. Met welke uitdagingen hebben we te maken en hoe kunnen we de beperkte vertegenwoordiging van studenten uit kansengroepen verklaren? Wat maakt de lage diversiteitscijfers die we vandaag aan de instellingen hoger onderwijs zien en wat kunnen we hier zelf aan doen?

Moderator is Yasmine Kaied.

Het panel wordt live geïllustreerd door ANSO.

Yasmine Kaied

Yasmine Kaied is klinisch orthopedagoge en doctoraatsonderzoekster aan de vakgroep Orthopedagogiek. Yasmine onderzoekt het boeiend thema de-kolonisatie aan de Universiteit en gaat participatief aan het werk. Bovendien is Yasmine sinds de start van het platform Durf Divers Denken betrokken lid van de kerngroep!

Anna Bollaert

Anna Bollaert is masterstudent Conflict and Development Studies aan de UGent.

Anna is bijzonder geïnteresseerd in migratiestudies en deed een vooropleiding in de bachelor wijsbegeerte. Ze maakt deel uit van de kerngroep van het platform Durf Divers Denken en vindt het superbelangrijk om zich in te zetten voor diversiteit en inclusie in het onderwijs.

Hannah Engelen

Hannah Engelen is een masterstudent in de Moraalwetenschappen aan de UGent. Ze schrijft haar thesis over labiaplastie vanuit een feministisch perspectief. Daarnaast zit ze ook in de kunstcollectieven Schoonvolk! en Curating The Young waarin ze graag met een kritische blik aan de slag gaat om de drempels van de institutionele kunst te verlagen.

Kautar Oulad El Haj

Kautar Oulad El Haj is islamexperte/leerkracht en werkt voor het onderwijsnetwerk rond extremisme en radicalisering. Daarnaast is ze betrokken bij het project Durf Divers Denken en studeert ze zelf nog aan de Unief, 3de jaar Pedagogische Wetenschappen/Onderwijskunde. 

ANSO

Anne-Sophie Chioma Opara, ook bekend als ANSO (BE/Nigeria), is een gepassioneerde illustrator uit Brussel met een krullenbol. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ze tekent, krabbelt en creëert. Ze houdt vooral van het maken van allerlei soorten portretten en vindt haar inspiratie in tekenfilms, stripverhalen, de Igbo-cultuur, Afrofuturisme, de Afrikaanse diaspora, enzovoort. Ze behaalde een Bachelor in ‘Visual Design - Illustration & Storyboarding’ aan LUCA School of Arts in Gent en studeerde in 2017 af met haar afstudeerproject, een kinderboek over Mira, een lief klein meisje uit een multicultureel gezin.

Gratis studentendag

Ben je student en wil je het Festival op donderdag 14 december bezoeken? Op vertoon van een geldige studentenkaart voor het schooljaar 2023 - 2024 maak je het Festival gratis mee.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!