
Locatie
Dansstudio
Datum & Tijd
16 december 16:00 - 17:30
Toegankelijkheid


Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
De gevolgen van kindermishandeling
Panel met o.a. Peter Adriaenssens, Zohra Lkasbi e.a.Eén op de tien kinderen krijgt te maken met mishandeling of geweld, vaak binnen het gezin. Op zo’n jonge leeftijd blootgesteld worden aan geweld kan een grote impact hebben op de ontwikkeling van jongeren. Vaak werkt die impact ook in hun volwassen leven door. Dat gaat van klachten als slechter slapen en meer stress ervaren, tot problemen op het vlak van gezondheid, relaties en financiën. Hoe kunnen we voorkomen waar mogelijk en genezen waar nodig?
Peter Adriaenssens
Peter Adriaenssens is emeritus professor kinder- en jeugdpsychiatrie KU Leuven. Hij was kliniekhoofd van de afdeling jeugdpsychiatrie UZ Leuven en directeur van het Leuvense Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Hij is daarnaast erkend psychotherapeut, opleider Gezinstherapie bij Context UPC Leuven, en opleider psychotraumatologie. Zijn publicaties betreffen opvoeding, gezinspsychiatrie, trauma en familietherapie. Hij werkt nu in een privé praktijk gericht op traumazorg.
Anna Defossez
Anna Defossez is coördinator van Echo-Lotgenotenwerking, een organisatie door en voor overlevers van kindermishandeling. Echo is een initiatief van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling. Ze is ervaringsdeskundige op dit vlak en co-auteur van het boek Over leven – Moed en groei na kindermishandeling en -misbruik.
Lut Celie
Lut Celie is coördinator van de Bleekweide, waar ze emotionele- (verlies- rouw en trauma) en groeiprocessen van jongeren en volwassenen begeleidt. Daarnaast is ze opleider, trainer en supervisor. Bij Vzw De Bleekweide ontwikkelt ze samen met een groep geëngageerde collega’s diverse projecten, waaronder het ER (Emotionele Remediëring) project, een opleidingsaanbod en trainingen. Ze schreef drie boeken Het kleine sterven' (ism. Annemie Struyf), Anders kijken en luisteren naar kinderen en jongeren en Zie mij (2022).
Zohra Lkasbi
Zohra Lkasbi is forensisch kinderpsycholoog en gedragstherapeut. Ze volgt momenteel een opleiding in psychotraumatherapie aan de KU Leuven. Zohra is werkzaam bij ZNA Universitair Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA) binnen de zorgeenheid externaliserende stoornissen bij adolescenten. Zij is gespecialiseerd in diagnostiek, risicotaxatie en behandeling van jeugdige zedendelinquenten en adolescenten met een psychiatrische problematiek in combinatie met normoverschrijdend gedrag. De laatste jaren heeft ze expertise ontwikkeld in het werken met jongeren die online seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben gesteld. Daarnaast is ze bestuurslid bij de divisie Forensische Psychologie van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) en NL-ATSA.
Ange-Vanessa Nsanzineza
Ange (26) begon als nieuwsgierige persoon bij StampMedia als jongerenreporter en maakt sinds 2018 deel uit van de Raad van Bestuur van de organisatie, eerst als jongerenvertegenwoordiger en nu als bestuurder. Daarnaast nam ze deel aan het CHanGE-project en We Decolonize VUB van UCOS. In 2021 deed ze een stage van acht maanden bij de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) binnen het Equalcity project en Diaspora Engagements. Momenteel is ze werkzaam als educatieve medewerker bij Tumult vzw en werkte ze al rond thema's zoals migratie, beeldvorming, participatie en haatspraak. Sinds dit jaar zetelt ze ook in de raad van bestuur van MO* samen met drie andere jongeren.

Bezoek onze Fresh Faces-databank
Ange-Vanessa is één van onze Fresh Faces, een databank vol jonge en betekenisvolle stemmen. Leer ze allemaal kennen!
Fresh Faces