Festivalbabbel
Locatie

Balzaal

Datum & Tijd

10 December 19:30 - 20:30

Koop hier jouw Festivalpas!

Dalilla Hermans en Jaouad Alloul

Met gastvrouw Yasmina El Messaoudi en live illustratie door Mounir Eddib & Yasmin Gheisari

Dalilla Hermans is geboren in Rwanda en geadopteerd. Ze groeide op in de Kempen, woonde jarenlang in Antwerpen en landde onlangs in Brugge. Dalilla heeft er haar missie van gemaakt om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken en aan te pakken. Daarbij gaat ze altijd op zoek naar dialoog en dat wat ons verbindt. Dat doet ze met haar pen, als columniste voor De Standaard en auteur van de autobiografie ‘Brief aan Cooper en de wereld’, het kinderboek ‘Brown Girl Magic’ en het in 2020 gepubliceerde ‘Het laatste wat ik nog over racisme wil zeggen’. Een zekere rusteloosheid en nieuwsgierigheid zijn Dalilla niet vreemd en dus verkent ze ook andere platformen. Ze zette met succes de stap naar het theater en begon met Jozefien Daelemans de podcast ‘Keihard’ – naar hun gedeelde stopwoordje.

 

Minstens zo bevlogen en van vele markten thuis is Jaouad Alloul, door Dalilla toepasselijk omschreven als ‘a ray of sunshine’. Jaouad is theatermaker, multidisciplinair performer en activist, met een grote passie voor dans, muziek, mode en kunst. Hij doet niets liever dan mensen verbinden door middel van kunst en dialoog, waarbij zijn lichaam niet zelden dient als canvas om zijn verhaal te vertellen. In het bijzonder wil Jaouad een stem geven aan mensen die worstelen met hun gender en identiteit. Met zijn columns, performances en podcasts slaagt hij er op geheel eigen wijze in bewustzijn te creëren voor LGBT-rechten in de islam en daarbuiten. Dit jaar bracht hij zijn eerste album ‘Messias’ uit – en dat is ongetwijfeld niet het laatste dat we van hem zullen horen.

Kunstschilder Mounir Eddib brengt het jong opkomend talent Yasmin Gheisari mee om samen de festivalbabbel live van illustraties te voorzien.

Schrijf je hier in

Meer Festival van de Gelijkheid!