MDMU
Locatie

Café Curieus, Kemmelbergstraat 52, 2600 Berchem (Antwerpen)

Datum & Tijd

21 april 19:30 - 22:00

Curieus presenteert Fresh Faces

Een databank vol jonge stemmen
Rik Torfs, Stijn Baert, Herman Van Goethem en Geert Noels: iedereen kent ze omdat ze zo vaak op tv en in de kranten te zien zijn. Het zijn al jaren de populairste opiniemakers van Vlaanderen. Ze zijn allemaal wit, man en hun gemiddelde leeftijd is 55 jaar.

Waar zijn de jonge stemmen in het publieke debat? Bij Curieus geloven we dat ook jongeren iets te zeggen hebben – zeker als het over hun eigen toekomst gaat. Heel wat jongeren hebben expertise die de moeite waard is om te delen. 

Opdat ‘we kunnen ze niet vinden’ niet langer een excuus hoeft te zijn, zijn we op zoek gegaan naar sprekers en experts tot en met 30 jaar, die een frisse en overtuigende stem in het debat zijn. We brachten hen samen in Fresh Faces, een databank vol jong geweld en expertise. Door hen op één plek te verzamelen, hopen we meer jongeren op evenementen, in praatprogramma's en in de kranten te zien. ‘All gray panels’ zijn dus nergens meer voor nodig!

Je vindt al onze Fresh Faces op www.freshfaces.be  De databank wordt voortdurend aangevuld. Ben je programmamaker of journalist en wil je een spreker contacteren? Je vindt de contactgegevens in de databank – zo kan je rechtstreeks met de spreker overleggen (en in het geval van een spreekopdracht een honorarium afspreken).

Op 21 april om 19:30 lanceren we Fresh Faces in Café Curieus in Berchem. Vier Fresh Faces krijgen elk tien minuten om een moeilijke vraag te beantwoorden en zo hun expertise te delen. Maak kennis met:

David Ongenaert: Welke invloed heeft de communicatie van NGO's op ons beeld van vluchtelingen?

Tilke Wouters: Wat is neurodivergentie?

Safia Zine: Wat houdt de Natural Hair Movement in?

Ange-Vanessa Nsanzineza: Hoe consumeren jongeren nieuws?

We hopen dat iedereen zich na deze avond geïnspireerd voelt om wat vaker een jonge stem uit te nodigen voor een debat of interview! Wil je gewoon komen luisteren en iets bijleren? Dat kan natuurlijk ook. 


Meer info
Praktische Info
Waar? Café Curieus, Kemmelbergstraat 52, 2600 Berchem (Antwerpen)
Wanneer? Donderdag 21 april, 19:30 - 21:00
Meer info? www.freshfaces.be

Bekijk andere evenementen