Literatuur
Locatie

Studio Klein

Datum & Tijd

15 december 15:30 - 16:30

Toegankelijkheid
Taal vaardigheid

Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Rolstoeltoegankelijk
Koop hier je Festivalpas
Terug naar Programma

Boekenclub - Tülin Erkan

moderator: Annelies Moons
Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief op de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf!

In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete auteur in gesprek te gaan over zijn of haar boek.

Het gesprek tussen lezers en auteur duurt een uur en wordt in goede banen geleid door Annelies Moons. Deze boekenwurm met de warme stem praat met Tülin over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

Tülin Erkan - Honingeter

Sibel wacht in de luchthaven van Istanboel. Elke dag opnieuw mist ze haar vlucht naar Brussel. Een zieke piloot, een zonderlinge veiligheidsagent en een drugshond vergezellen haar op haar dwaaltocht. Binnen de muren van de luchthaven zoeken ze naar manieren om de zwarte gaten in hun geheugen op te vullen. Buiten woedt een sneeuwstorm. 

Honingeter roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst. Turkse folklore en klassieke mythologie versmelten tot een bevreemdend, surrealistisch kluwen. Iedereen is in transit. 

Je krijgt de kans om je boek te laten signeren door Tülin Erkan. Je kan het boek ook ter plaatse kopen aan de boekenstand van Boekhandel Walry.

Meer Tülin Erkan op het festival

Sofababbel in de Domzaal op vrijdag 15 december van 13u30 tot 14u30.

meer info
Tülin Erkan

Tülin Erkan (1988) groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als half omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. Haar debuut Honingeter roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst. Iedereen is in transit. Turkse folklore en klassieke mythologie versmelten tot een bevreemdend, surrealistisch kluwen. 

Annelies Moons

Praat wel heel graag', stond er ooit op het rapport van Annelies Moons te lezen. Geen wonder dat ze er haar werk van maakte. Al luistert ze nu liever dan ze zelf praat. Want verhalen, want dat is haar grote echte liefde. Verhalen die je bewegen en veranderen, uit de mond van mensen, op de radio of in boeken. Ze zoent dan ook dagelijks de grond waarop ze mag werken, of het nu die van Radio 1 is of één of andere culturele instelling waar ze in gesprek mag gaan.

bandje aandoen

Reserveren?

Voor de boekenclub moet je op de dag zelf reserveren. We werken niet met online inschrijvingen maar je kan deelnemen door een pasje te vragen aan het onthaal voor het gewenste programma-onderdeel. Met dit pasje krijg je toegang tot de zaal. Wil of kan je toch niet deelnemen? Breng het pasje dan terug binnen zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.

meer info

Meer Festival van de Gelijkheid!